Сити је овом победом стигао на друго место на табели, иза водећег Ливерпула заостаје само један бод. Ерлингу Халанду је гол против Брентфорда био 22. у 28 утакмица ове сезоне у свим такмичењима. У Премијер лиги је постигао 17 голова и уписао пет асистенција, а сваком клубу у лиги је дао барем по један гол откако је стигао у Сити 2022. године.

Иако су бројке Ерлинга Халанда и даље импресивне, чињеница је да не постиже голове као прошле сезоне. Медији га критикују, као и навијачи на друштвеним мрежама. То није могао да отрпи тренер Ситија Пеп Гвардиола.

- Добро је да је шутирао девет пута, а у наредној утакмици опет ће дати гол. Не могу да се љутим на њега. Био сам фудбалер и постигао 11 голова у каријери која је трајала 11 година, значи у просеку гол по сезони. Јесам ли на основу тога прави човек да критикујем и саветујем нападаче? Не кривим га, то је нормално у фудбалу. Играчи су људска бића - рекао је Гвардиола после утакмице са Челсијем, када се Халанд жестоко испромашивао.

Гвардиола је заштиту Ерлинга Халанда стао и после победе над Брентфордом.

- Ово је за Ерлинга била невероватно тешка седмица. Умрла му је бака и много је патио због тога. За његову трагедију сам сазнао касније јер није хтео да ми каже. Позвао сам га да попричамо како се осећа. И његовог оца који је остао без мајке - рекао је Пеп и додао:

- Велики голгетери увек ће давати голове. Чак и ако неко време посте, вратиће се једнако ефикасни као пре. Не критикујте их, никада, али баш никада јер ће вам зачепити уста. Пре или касније ће опет погодити мрежу, као што је Ерлинг и урадио на утакмици против Брентфорда. Баш његов гол нам је био потребан. Они који га критикују вероватно не знају да је пропустио два месеца тренинга због тешке повреде и да је иза њега ужасна недеља. Све то тешко пада човеку. Он није у најбољем стању, али када све узмемо у обзир, то је и нормално - закључио је Гвардиола.

БОНУС ВИДЕО: