Мира Адања Полак важи за једну од најбољих новинарки са наших простора, а свој професионални успех умногоме дугује упорности и истрајности.

Кад прича о породици, каже да су јој те особине биле од помоћи и као жени, јер је осам спонтаних побачаја није натерало да одустане од материнства.

Тек кад је затруднела девети пут, успела је да изнесе трудноћу до краја и родила сина Марка. Данас има и троје унучића, а породицу увек ставља на прво место.

Фото: Д. Миловановић

 

 

− Мислим да сам била добар родитељ. Онако како су васпитавали мене, сестру и брата, тако сам и ја васпитавала своје дете. Тешко је одупрети се моделу који сте добили од родитеља, а нешто, право да вам кажем, и не видим да је био лош. Можда сам ту и тамо штогод морала да осавременим, али у основи то је то. Поштовала сам синово право на сопствено мишљење, нисам му се мешала у живот, нисам натурала савете, настојала сам, а и данас се трудим, да му помогнем кад год то од мене затражи − говорила је Мира на тему родитељства.

− Мој син Марко је исти отац, али је зато унука Лара иста ја. Једва чекам да ме замени – похвалила се својевремено поносна бака да има наследницу у професији.

(Пулсонлине)

БОНУС ВИДЕО: