Бора Ђорђевић се прославио песмом "Лутка са насловне стране", а управо ова нумера везује се за један сусрет музичара и даме која је оставила дубок траг, па су њој посвећени неки од најпопуларнијих стихова овог рок бенда.

Фото: П. Милошевић

 

 

У питању је Биљана Невајда Шевић, једна од најтраженијих манекенки седамдесетих година.

Биљана и Бора упознали су се сасвим случајно, током гостовања у једној емисији. Тадашњи часопис „Нада“ приредио је у својој редакцији свечаност, којој су присуствовали манекенка и музичар, а приликом овог сусрета одмах су се између њих створиле прве варнице.

Док је Бора свирао једну од најпопуларнијих песмама, "Лутка са насловне стране", први пут је угледао лепу манекенку Биљану, па су се већ тада јавиле прве симпатије.

 

 

Десетак година касније Бора и Биљана су се поново, сасвим случајно, срели у Сплиту, када су започели комуникацију после које је популарни музичар био фасциниран лепом манекенком.

Њих двоје су убрзо након овог сусрета започели везу, међутим, она је трајала свега шест месеци. Биљана је једном приликом открила у медијима да је разлог њихов растанка био то што никада није могла у потпуности да верује Бори. Она се заљубила у другог човека, због чега је напустила и музичара и Београд. Тада се одселила у Сарајево са својим новим дечком, а потом се и удала и добила дете.

 

 

Биљана је важила за праву лепотицу, фаталну по мушки род, а Бора Ђорђевић јој је посветио чак три песме. Када су се растали, музичар је написао текст нумере "Остани ђубре до краја", која је касније постала једна од најпопуларнијих песама овог бенда.

Како је једном приликом испричала Биљана, када га оставила, он ју је позвао и прочитао стихове које је написао.

- Било је вече. Звони телефон, јавља се Бора. Моли ме да се нађемо ‘Под липом’ да ми прочита песму коју ми је написао. Спремим се и одем, кад тамо… Баш као у песми: ‘Док стоји за шанком делимично пијан, мрзећи помало и себе и друге, убија лагано коњак, цигарете’. Седнемо за сто и он ми онако у даху, из своје чувене свеске, у коју је писао стихове, прочита: ‘Нисам од оних који цвиле, више те немам и шта ту могу, бар се насмеши када ме видиш, остани ђубре до краја!' - испричала је Биљана, па је описала како се осећала када је чула речи ове песме:

Фото: Фејсбук принтскрин/Биљана Невајда

 

 

- У први мах ми је то ‘ђубре’ звучало помало грубо, али кад сам схватила да је то ‘ђубре’ заправо једна опасна, феноменална особа којом је он очаран, а она га немилосрдно оставља, дефинитивно ми се допала песма! Међутим, то је било све. У том тренутку није изазвала никакав потрес у мени. Сећам се да сам чак била равнодушна и када су ту ствар пуштали на мојој свадби. Уопште ме није дотицала - рекла је некадашња манекенка једном приликомза "Телеграф", скоро 40 година након што је објављена ова нумера.

БОНУС ВИДЕО: