Кијану Ривс 2. септембра напуниће 59 година. Један од највољенијих глумаца у Холивуду откако је ушао у четрдесете, па све до данас одбија да остари због чега су његови фанови одушевљени његовим младоликим изгледом.

Кијану је фотографисан како седи на улици испред "Саинт Роцка" у Хермоса Бићу уочи концерта свог бенда Догстар.

Ово је једно од незахвалнијих издања глумца који је окаректерисан да изгледа "запуштено" и као "локални клошар" на друштвеним мрежама.

Фото: Профимедиа

 

 

Кијану Ривс виђен је како седи на улици наслоњен на зид, а због дуге косе и браде, и неуредног изгледа многи су помислили да је бескућник. Цигарета у руци и флаша пића су додатно погоршале утисак.

Кажу да је скроман

Иако на рачуну има стотине милиона долара, Кијану Ривс је изузетак у свету славних јер се уопште не понаша као звезда. Осим што носи обичну одећу, за разлику од својих колега, глумац не живи у вили и нема телохранитеље који га прате. Пре неколико година на друштвеним мрежама је била јако популарна његова фотографија која је забележена у метроу.

Животне трагедије

Недаће су кренуле већ у најранијем детињству; када је имао само три године, његов отац је напустио породицу, а он је заједно са сестрама одрастао под окриљем баке и деке, док је његова мајка водила буран љубавни живот - удавала се и разводила четири пута.

Фото: Профимедиа

 

 

Кијану је променио четири средње школе, а на концу није ни успео да заврши исту, с обзиром да је патио од дислексије и био прилично проблематичан. Ипак, утеху је проналазио у хокеју, коме је био страсно посвећен, но нови ударац за њега уследио је када је сазнао да због повреде мора да се опрости од спорта. Глумац није себи дозволио да потоне, спас пронашавши у глуми, за коју се испоставило да је његов истински животни позив - већ почетком 90-их постаје звезда, а захваљујући таленту, али и лепом лицу улоге у тинејџерским филмовима низале су се једна за другом.

Изгубио је најбољег пријатеља

Ипак, невоље су се наставиле - 1993. Ривсов најбољи пријатељ и колега Ривер Финикс преминуо је услед последица предозирањ, а холивудски миљеник то никада није сасвим преболео. "Он је био велики човек и глумац. Добро смо се слагали. Јако ми недостаје, често мислим на њега", изјавио је Кијану једном приликом.

Убрзо након Фениксове смрти, животни ударци наставили су да се роје - Ривсова сестра оболела је од леукемије, а у тим тренуцима он јој је био највећи ослонац. Ипак, успела је да добије битку са овом болешћу, а глумац је у годинама које ће доћи велики део зараде поклонио болницама специјализованим за борбу против леукемије.

Фото: Профимедиа

 

 

"Новац ми не значи ништа. Зарадио сам много новца, али ја желим да уживам у животу и не оптерећујем се рачуном у банци. Много новца сам дао и поклонио, у жељи да живим једноставно. Сви ми знамо да је добро здравље важније од новца", истакао је он.

Уследило је снимање "Матрикса", филма ком Кијану дугује светску славу, а потом се глумац и заљубио у колегиницу Џенифер Сим. Убрзо су сазнали да чекају бебу, и учинило се да га је погледала срећа. Али, све је то потрајало исувише кратко...

Губитак детета

Наиме, Џенифер је изгубила дете, девојчицу коју су планирали да назову Ава, и то у осмом месецу трудноће. Након овог губитка, пар упркос великој љубави, није успео да превазиђе трагедију која их је задесила, па су се растали.

Они су остали у пријатељским односима, наставили су да буду једно другом велика подршка, али Џенифер се тешко носила са губитком бебе, због чега је била под сталним дејством антидепресива. Тако је и изгубила живот - под утицајем лекова за смирење залетела се у три аутомобила, излетела из свог џипа и на месту погинула. Само дан пре тога, она и Кијану били су на састанку. Он није крио након ове несреће да је изгубио сваку жељу за озбиљним везама и оснивањем породице.

Но, упкос свему - смогао је снаге да настави даље, да живи, ради и радује нас својим улогама. У неколико наврата истакао је да је живот вредан живљења, упркос свему и упркос свима.

Фото: Профимедиа

 

 

"Немам телохранитеље и не носим скупу одећу. Имам 100 милиона долара, још увек се возим подземном железницом и волим то. На крају, мислим да ћемо се сви сложити, да упркос невољама, јака особа може да успе. Без обзира шта се дешава у вашем животу, можете то да превазиђете. Вреди живети", рекао је он.

С годинама његова решеност да остари сам је смекшала, а пре неколико година јавно је признао да ви болео да му се деси нова љубав.

"Знате, ја сам усамљени тип. Немам никог у животу. Ако би се и десило да неко уђе у мој живот, волео бих и поштовао ту особу. Да, волео бих да ми се то деси", рекао је Ривс.

Велика љубав у зрелом добу

Срећа је решила да му се насмеши и у живот му заиста послала велику љубав - наиме, у новембру прошле године откривена је његова романса са 46-годишњом уметницом Александром Грант. Ова веза је прилично изненадила јавност, пре свега јер се Александра не уклапа у високе холивудске стандарде и није класична лепотица, али зато плени јединственим стилом и невероватним духом.

Фото: Профимедиа

 

 

Кијану и ова уметница из Лос Анђелеса су више од деценије били блиски пријатељи, а њихов однос се претворио у нешто више још 2018, али су везу крили од јавности извесно време.

"Они су савршен пар. Мислим да сви желе да имају тако нешто у животу. То није пролазна холивудска афера", рекла је њихова блиска пријатељица Џенифер Тили.

Прошле године се огласио и неименовани извор који је за америчке медије рекао да се у Кијанувом животу све променило када је упознао Александру.

Фото: Профимедиа

 

 

"Кијану је био толико истраумиран због смрти Џенифер да је било тренутака када ујутру није могао да устане из кревета. Био је толико дуго на мрачном месту, али Александрин позитиван став и подршка имали су велику улогу у томе да промени свој живот. Љубазна је , топла и духовита, и баш као и Кијану - сјајан је говорник. Она је једна од ретких људи која је успела да га натера да се отовори када је реч о његовим емоцијама и прошлости", испричао је извор.

(Блиц жена)

БОНУС ВИДЕО: