Једна од најлепших и најталентованијих глумица свих времена, Шарлиз Терон, данас има живот о каквом је раније могла само да сања.

Међутим, ствари нису одувек биле тако идеалне. Заправо животна прича глумице језивија је чак и од појединих филмова у којима је играла, поготово када је реч о детињству које, како је више пута истицала, не би пожелела ни најгорем непријатељу.

Шарлиз је одрасла на једној фарми, у малом градићу, у близини Јоханерзбуга. Отац јој је био алкохоличар, те су њени родитељи имали велике проблеме у браку. Жртва тих проблема била је управо глумица чије је детињство прошло поред оца који је малтретирао њу и мајку.

Оца описује као јако болесног човека, поред кога је њен живот био пакао.

Фото: Профимедиа

 

 

- Дани са зависником су непредвидиви и та непредвидљивост је уграђена у ваш организам до краја живота, утиче више него догађај од те ноћи - рекла је она.

Кобне ноћи, према глумициним речима, у тренутку када је њен отац са пиштољем ушао у кућу, био је толико пијан да није могао да хода.

Наиме, једне ноћи отац је дошао мртав пијан кући. Узео је пиштољ и помахнитало ходао по кући, претећи Шарлиз и њеној мајци да ће их убити. У том тренутку, њих две су биле сакривене у соби, иза закључаних врата. Убрзо су зачуле пуцње. Њен отац је испалио неколико метака према соби у којој су њих две биле.

- Мајка и ја смо биле у спаваћој соби наслоњене на врата, пошто је гурао врата. Обе смо биле наслоњене на врата с друге стране како он не би ушао. Вратио се корак уназад и пуцао у врата три пута. Ниједан метак нас није погодио, што је право чудо. Али у самоодбрани, она је пуцала у њега - испричала је Шарлиз и додала да је није срамота да говори о томе.

Фото: Профимедиа

 

 

Исход трагичне ноћи је да је њена мајка њеног стрица ранила, а оца убила. Њена мајка није осуђена, јер је суд закључио да се ради о самоодбрани. Међутим, када су је питали шта би променила када би могла да се врати у прошлост, Шарлиз се није двоумила.

- Натерала бих родитеље да се разведу, једино то. Што се осталог тиче, мој живот је диван и никада га не бих мењала - рекла је Шарлиз.

Иначе, њен пут ка слави кренуо је када је напунила 16 година. Тада је потписала уговор са једном италијанском модном агенцијом, те се са мајком преселила у Милано. Три године касније сели се у Лос Анђелес како би се посветила глумачкој каријери.

Добитница је Оскара за најбољу женску улогу у филму "Чудовиште". За потребе улоге у поменутом филму, Шарлиз се морала угојити 15 килограма.

Након освојеног Оскара, вратила се у родну Јужноафричку Републику како би прославила то велико признање. На прославу је стигао и Нелсон Мандела који јој је захвалио што је њихову земљу, захваљујући великом таленту и преданости послу, представила Холивуду на најбољи могући начин.

Фото: Профимедиа

 

 

Шарлиз је данас једна од глумица са А-листе, и веома је цењена у свом послу, но, осим о њеним пословним успесима, и те како се причало и о љубавном животу.

Она је, колико је јавности познато, била са Шоном Пеном, Кијануом Ривсом Стивеном Џенкинсом и Стјуартом Таунсендом, иако су је повезивали са бројним другим великим именима, али ниједан од њих није успео да је одведе пред олтар.

- Никад нисам желела да се удам, нити сам дошла у искушење да променим мишљење у вези тога. Брак ми просто није битан, однос двоје људи јесте - истакла је она својевремено и додала да оно што је заиста испуњава је мајчинство.

Она је 2012. године усвојила дечака Џексона, а три године касније девојчицу Огаст.

- Знала сам да ће моја деца наћи пут до мене. Када и где за то буде време. Када сам се одлучила за усвајање, распитала сам се у којим америчким државама није проблем да усвојитељ буде сингл жена. Оба моја детета рођена су у САД-у, оба су Афроамериканци и оба бескрајно волим - истакла је Теронова.

Фото: Профимедиа

 

 

Међутим, када је Џексон имао три године, глумица је схватила да је трансродан.

- Да, ја сам такође мислила да је она дечак. Све док ме није погледала кад је имала три године и рекла: "Ја нисам дечак" - изјавила је пре неколико година.

Терон је пружила огромну подршку својој ћерки и истакла да оне увек могу да рачунају на њу.

- Тако је. Имам две предивне ћерке које, као и сваки други родитељ, желим да заштитим и желим да расту и напредују. Рођене су како су рођене, а где и како ће се на свету пронаћи док буду одрастале, и ко желе бити, није на мени да одлучујем. Мој је посао, као родитеља, да их славим, волим и да се побринем да имају све што им треба како би могле да буду све што желе - рекла је 45-годишња глумица.

Фото: Профимедиа

 

 

Шарлиз је једном приликом признала како је њеној трансродној ћерки постајало све тежа с годинама, јер су јој се сви обраћали у мушком роду. Једном приликом, глимица је такође у интервјуу користила ту заменицу, а када је дошла кући Џексон је замолила да о њој прича као о девојчици.

- Повредила сам њене осећаје кад год сам о њој говорила новинарима користећи погрешне заменице. У том је тренутку одлучила сам да не желим да будем таква врста мајке и одлучила сам да гласно кажем истину и да подржим своје дете - рекла је глумица.

На Шарлизином месту, неко би одустао. Али глумицу су проблеми које је доживела ојачали и учинили да постане све оно што је данас, успешна, утицајна и богата.

БОНУС ВИДЕО: