- Зашто оригинални мислиоци као што су Ривер Финикс и Хит Леџер умиру, али Кијану Ривс и даље хода међу нама? - пише у књизи "Пријатељи, љубавници и велика страшна ствар" ("Friends, Lovers, And The Big Terrible Thing") , која излази 1. новембра.

Звезда "Пријатеља" снимио је свој први филм „Ноћ у животу Џимија Рирдона“ 1988. са Ривсовим дугогодишњим најбољим пријатељем, Ривером Фениксом.

Фото: Профимедиа

 

Пери, 53, играо је Фениксову најбољег пријатеља у филму. Они су се зближили на снимању у Чикагу, а звезда пише у својој књизи о Фениксовој смрти од предозирања у доби од 23 године 1993. године: "Ривер је био прелеп човек изнутра и споља и превише леп за овај свет, показало се. Чини се да увек падну заиста талентовани момци."

Пери прича како је јецао када је Феникс умро испред Вајпер Рума у Западном Холивуду, додајући: "Чуо сам врисак из свог стана; вратио се у кревет; пробудио сам се због вести."

Фото: AP Photo/Evan Agostini

 

Пери се још једном бави Ривсом у књизи, након смрти Криса Фарлија. Док се борио са зависношћу на врхунцу славе и играо Чендлера Бинга, Пери је играо "Almost Heroes“, комедију из 1988. са Фарлијем у главној улози.

Када је сазнао да је звезда СНЛ-а умрла од предозирања 1997. године, у 33. години, Пери је поново помислио да није фер да је Ривс још увек жив, преноси "Курир".

"Пробио сам рупу кроз зид свлачионице Џенифер Анистон када сам сазнао", пише он. "Кијану Ривс хода међу нама".

Према IMDb.com, њих двојица нису глумили ни у једном пројекту.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Филмска дива Софија Лорен - синоним лепоте и женствености

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".