У дому прослављеног хармоникаша и вишегодишњег члана жирија најпопуларнијег музичког шоу програма „Звезде Гранда“ Драгана Стојковића Босанца данас је био веома тужан дан.

Наиме, данас је преминуо легендарни интерпретатор севдалинки Сеад Сејо Питић у 77. години живота, а прославио се осамдесетих година прошлог века песмом "Плава жено, топла зима".

Тужна вест погодила је познатог хармоникаша који је одмах огласио на друштвеним мрежама и дирљивом поруком се опростио од преминулог пријатеља.

Фото: Инстаграм принтскрин/d.s.bosanac_official

 

 

– Последњи поздрав драгом пријатељу – написао је Босанац у опису фотографије на Инстаграм налогу.

Подсетимо, Сејо Питић родио се се 26. септембра 1946. године у Сарајеву и био је један је од најбољих извођача севдалинке. Прославио се осамдесетих година прошлог века песмом "Плава жено, топла зима".

Како се наводи, многи популарни певачи су одбили да сниме песму, али је на наговор аутора снимио Сејо Питић ту нумеру, наступио на Илиџанском фестивалу 1980. године и освојио срца публике.

Иако је песма освојила девето место, продата је милионском тиражу. Сејо Питић имао јединствен глас, а публика га је волела.

БОНУС ВИДЕО: