Бивши ријалити учесници Раде и Рада Васић повукли су се из јавности и сада живе у Малој Плани код Прокупља.

Иако су многи мислили да су сви Васићи у Немачкој, где им живе деца Мика и Гиба (сада Ана и Ивана), истина је да они и даље стално бораве у поменутом селу. Како преноси "Телеграф", Раде и Рада су сада у тешком здравственом стању - она има рак дојке, док су њему отказали бубрези, па је на дијализи.

Како су испричали, последњих годину дана, од како их је скоро у истом периоду задесила болест, они не живе баш најлакше и најбоље и тврде да су на рубу егзистенције.

- Нисмо скроз добро, али да се не пожалимо - каже на почетку разговора Рада.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Emotion TV Show

 

 

Рада и Раде су затим открили какви здравствени проблеми су их снашли.

- Раде ми није баш најбољи, болестан је, оба бубрега су му отишла, иде на дијализу. Много се разболео, цела моја кућа је потресена, а поготову деца. Свако има своју кућу, али ја сам остала с Радетом и највише сам потресена за њега. Гледам на све начине да му помогнем, ту сам ја, али болест не могу никако да му спречим. Дајем му ветар у леђа увек, ту сам и да га насмејем и да га нервирам и да плачем, ја сам ти на све спремна. Раде ми је миран, а поготово сад од кад се разболео... Миран, не прича чак ни са мном, као да сам сама у кући. Седнем некад ту за сто и заплачем кад помислим да ли је могуће да седим овде сама за столом, да немам с ким да причам, да ми се муж толико разболео - рекла је неутешна Рада.

- Пре ми је био и десна и лева рука, увек ми је помагао, ишао са мном на пијац, код лекара. Сад ево и ја сам се разболела, а он плаче и каже: "Хоћу да ти помогнем, али не могу да ти помогнем, болестан сам. Не може ни он мени да помаже, а ни ја њему. Разболех се, добила сам рак дојке, била сам на операцију. Опет, борим се, држим се, не дам се, као да немам ништа - прича она кроз сузе.

Фото: АТА имагес

 

 

Раде се присетио како су почели његови здравствени проблеми и мука са којом се бори.

- То се десило 18. фебруара, између један и два током ноћи. Осећао сам јаке болове ту у грудима и осећао сам се као да већ почео да се надувам. Пробудио сам Раду, а кад ме је она видела само је узвикнула: "Јаој, шта је то с тобом?!". Кажем јој ја, "ма иди спавај, па ћемо видети сутра". "Не", каже - истиче Раде, а прекида га супруга:

- Ма какви, није ништа хтео док нисам ја почела да плачем...

- Она је одмах звала Хитну, и они су стигли из Прокупља за само 10 минута, никад брже. Одмах су ми рекли Раде идеш у болницу, чим сам стигао узели су ми крв и мокраћу након чега је дошла докторка и рекла: "Јаој брате, зло велико. Отказали су ти оба бубрега". Докторка ми је тад рекла: "Васићу, потпиши се овде, да те сатвимо да идеш на дијализу". Кажем ја, дијализу не, пре ћу да умрем него да идем да ми ставе то. Она ме је убеђивала цео дан, рекла да имам децу и унуке. Мало размислим ја и кажем дај да потпишем, потпишем и одведу ме они у Ниш, ставе ми ово и одмах после прве дијализе сам се осећао боље - испричао је он, а Рада додала да је такође имао проблем и са тромбом који је појавио у једној нози.

- Значи једва је Раде у конаци остао - додала је Рада.

(Телеграф)

БОНУС ВИДЕО: