U domu proslavljenog harmonikaša i višegodišnjeg člana žirija najpopularnijeg muzičkog šou programa „Zvezde Granda“ Dragana Stojkovića Bosanca danas je bio veoma tužan dan.

Naime, danas je preminuo legendarni interpretator sevdalinki Sead Sejo Pitić u 77. godini života, a proslavio se osamdesetih godina prošlog veka pesmom "Plava ženo, topla zima".

Tužna vest pogodila je poznatog harmonikaša koji je odmah oglasio na društvenim mrežama i dirljivom porukom se oprostio od preminulog prijatelja.

Foto: Instagram printskrin/d.s.bosanac_official

 

 

– Poslednji pozdrav dragom prijatelju – napisao je Bosanac u opisu fotografije na Instagram nalogu.

Podsetimo, Sejo Pitić rodio se se 26. septembra 1946. godine u Sarajevu i bio je jedan je od najboljih izvođača sevdalinke. Proslavio se osamdesetih godina prošlog veka pesmom "Plava ženo, topla zima".

Kako se navodi, mnogi popularni pevači su odbili da snime pesmu, ali je na nagovor autora snimio Sejo Pitić tu numeru, nastupio na Ilidžanskom festivalu 1980. godine i osvojio srca publike.

Iako je pesma osvojila deveto mesto, prodata je milionskom tiražu. Sejo Pitić imao jedinstven glas, a publika ga je volela.

BONUS VIDEO: