Након великих поплава на ширем подручју Србије почело је санирање путева и чишћење домова, али осим великих талога муља и блата ова елементарна непогода која је задесила грађане, са собом је донела још једну опасност, а то су змије.

Након што је уочена насред улице у Новом Пазару, сада су пролазници снимили опасног гмизавца у самом центру овог града како се пење уз дрво.

 

 

- Јасно се види како се дугачка змија пење уз дрво, то је шеталиште у непосредној близини СУП-а. Нимало пријатно за видети. Верује се да змије након дуготрајних киша и поплава масовно излазе на површину, на суво. Ако су овако видне у самом центру града на бетону, ко зна колико их има у мало завученијим местима, кажу за РИНУ Новопазарци.

Да је опасних гмизаваца ове сезоне никад више потврђује и све већи број случајева где их људи виде у непосредној својој близини. Чувени Дејан Бисенић који је већ годинама једин спас грађанима Моравичког округа кад су у питању змије, истиче да му се претодних дана телефон усијао од позива, као и да врло често једва постиже да обиђе све људе који га зову у помоћ.

 

 

- Дешава се да се змије често сакрију и у креветац или колица, јер их привлачи мирис млека. Оно што је јако важно јесте да се змије не дирају када се угледају. Оне функционишу по принципу "не дирам те, ни дирај ме". Пошто се током последњих дана заиста много змија појавило и телефон звони чак и пола ноћи, свуда где могу да стигнем ја долазим, али ако не могу да дођем, рећи ћу вам шта да радите. Важно је уколико видите змију да се смирите колико можете и да не паничите, каже Дејан.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".