Радница хитне службе, која је у тренутку напада носила сандале, рекла је за "Мирор": - Било је то као да су вам ноге поливене киселином. Падала сам и осећала да губим свест.

Лекари у Квинс Хоспитал у Ромфорду пружили су 26-годишњакињи противотров како би контролисали отров који је преузео њено тело. Затим је добила морфијум за ублажавање бола, али када јој је нога натекла до двоструке величине, лекари су јој дали другу дозу противотрова. Задржана је две ноћи после немилог догађаја од којег јој је нога пожутела.

Девет дана после напада потребне су јој штаке како би ходала и још има болове, за које каже да осећа као накупљање млечне киселине по целом телу.

Фото: Д. Миловановић/принтскрин Јутјуб/Nebojsa Kolak

 

Осврћући се на проживљен ужас, Беа је рекла да је имала среће што је била само 300 метара од свог аутомобила и да болница има противотров. Сада жели да подигне свест о томе шта треба учинити ако вас угризе змија.

Змија шарка може да нарасте до 60 центиметара. Обично могу да се гнезде испод хрпе дрва или другог материјала.

Сваке године у Уједињеном Краљевству аутохтоне врсте угризу око 100 људи, но већина (70 посто) не узрокује озбиљне повреде. Иако могу да буду опасне, обично гризу само кад им прети опасност, нпр. кад их нагазе или им се пас приближи.

Ако вас угризе: останите мирни, место угриза исперите чистом водом, а на угриз можете да ставите хладну облогу, али немојте да користите лед, саветују стручњаци. Држите место угриза ниско и избегавајте прву помоћ као што је исисавање отрова или покушај сечења комадића ваше коже. Тада би требало да одете у хитну помоћ чак и ако се угриз не чини озбиљним, пише британски Сан.

БОНУС ВИДЕО: