На друштвеним мрежама се појавио снимак који приказује драматичан тренутак када купачи покушавају да побегну на сигурно кроз воду док се ајкула приближава обали на плажи Коста Бланке у Шпанији. Спасиоци су дували у звиждаљке како би упозорили мештане и туристе на предатора и позвали их да што пре изађу из мора.

Како појединци тврде, једна старија жена је доживела напад панике када је схватила да је ајкула поред ње. Инцидент се догодио на плажи Агуамарина у Орихуела Коста јужно од Аликантеа јутрос око 10 сати. Први извештаји су указивали да је то тинторера или плава ајкула дуга око два метра. Локална полиција није успела да лоцира ајкулу након њиховог доласка и претпоставља се да је ајкула отпливала назад у море. 

 

 

Ово није први напад плаве ајкуле, како наводе шпански медији, ова животиња је окривљена за напад на туристу у Елчеу близу Аликантеа у јулу 2016. године. Четрдесетогодишња жртва је хитно превезена у болницу и зашивена му је рана на шаци.

У августу 2018. туристи су у паници побегли из мора након што се плава ајкула, међу најчешћим у Шпанији, појавила на препуној мајорканској плажи Калас де Мајорка на источној обали острва. У априлу је ајкула снимљена на југоисточној обали Мајорке на оближњој плажи званој Кала Лломбардс.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".