Млади Рус Владимир Попов (23) преселио се са оцем у египатско летовалиште Хургаду и тада није ни слутио каква ће га страшна судбина задесити. Он је страдао у четвртак у нападу тиграсте ајкуле, а овом трагичном догађају присуствовао је и његов отац, преноси Слободна Далмација.

- Отишли ​​смо на плажу да се опустимо. Мог сина је напала ајкула. ​​Све се догодило за неколико секунди - рекао је Јуриј Попов, отац жртве.

Медији су прво објавили да је Владимирова девојка успела да побегне из мора након што је предатор напао Владимира, али његов отац каже да то није тачно. Према његовим речима, тамо где је био Владимир није било никога ко би могао да му помогне.

- Како је могао неко да му помогне? Та машина за мљевење меса га је напала за 20 секунди. Повукла је мог сина под воду - рекао је несрећни отац. Он додаје да је немили догађај у којем му је страдао син "зла судбина" јер се, како наводи, знало да је плажа на којој су били безбедна. До сада су се напади дешавали само на дивљим плажама.

 

 

Јуриј планира да кремира пронађене остатке свог сина и да однесе његов пепео у њихову родну Русију.

Напад се догодио на плажи у Хургади. Док се ајкула приближавала, неко је почео да виче: "Пливај, пливај! Брзо! Ајкула". На снимку који су снимили згрожени посматрачи чује се Владимиров крик: "Тата, тата, спаси ме!". Један од посматрача са плаже рекао је да је први пут својим очима видео како је ајкула некога убила.

Та ајкула је ухваћена након напада. На снимку који је касније објављен види се како убијену животињу извлаче на обалу.

Египатске власти потврдиле су да је тело ајкуле предато на истраживање како би се открили узроци њеног понашања и утврдили да ли се ради о истој оној која је напала у "неколико ранијих несрећа", преноси Слободна Далмација.

БОНУС ВИДЕО:

НЕБО У ЊУЈОРКУ ПОСТАЛО ЈЕ НАРАНЏАСТО: Дим од шумских пожара у Канади прекрива Северну Америку

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".