Ајкула која је убила Руса у Хургади била је скотна тврди руски морски биолог Дмитриј Орлов.

Руски морски биолог Дмитриј Орлов закључио је да је тиграста ајкула која је усмртила Владимира Попова (23) прошле недеље у Египту,пре тога два пута убила туристе прошле године, јер је била скотна. Дакле, он сумња је у питању морска неман која је у јулу прошле године убила 68-годишњу аустријску туристкињу Елизабет Сауер, и једну румунску туристкињу која је убијена неких 600 метара даље од Сауерове, пише Мирор.

"Мислим да је ова тиграста ајкула била скотна, а исто је било и прошле године. Поново је остала скотна, а пошто и не може у потпуности да јури рибу, поново је кренула у потрагу за пленом, истим путем којим је прошле године дошла до лаког улова“, рекао је Орлов. Иначе, поред морског биолога за Мирор је говорио и сведок трагичног догађаја.

"Када сам допливао до човека, вода је била пуна крви. Онда сам видео да више нема руку. У води је била и жена. Успео сам да је извучем из воде и донесем је на обалу, а затим одмах отпливам назад до човека“‌, рекао је сведок за британски таблоид.

Ајкула је затим ухваћена и чамцем одвучена на копно, а окупљени на плажи су је убили. Након тога, ајкулу су преузели стручњаци који су је распорили и у цревима пронашли остатке младића. Египатске власти су потврдиле да је животиња предата на истраживање како би се открили узроци њеног понашања и да би се видело да ли је повезана с ајкулом која је проузроковала неколико претходних трагедија.

Након ове несреће, туристима је речено да буду на опрезу и да се придржавају упутства хотелског особља. Због напада, власти су затвориле део обале Црвеног мора, као и водене активности, укључујући роњење и једрење на дасци.

Власти су такође упозориле туристе да не бацају храну у воду нити да носе парфеме док пливају. Министарство животне средине формирало је комисију за истрагу овог страшног инцидента.

(Мондо)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".