Na društvenim mrežama se pojavio snimak koji prikazuje dramatičan trenutak kada kupači pokušavaju da pobegnu na sigurno kroz vodu dok se ajkula približava obali na plaži Kosta Blanke u Španiji. Spasioci su duvali u zviždaljke kako bi upozorili meštane i turiste na predatora i pozvali ih da što pre izađu iz mora.

Kako pojedinci tvrde, jedna starija žena je doživela napad panike kada je shvatila da je ajkula pored nje. Incident se dogodio na plaži Aguamarina u Orihuela Kosta južno od Alikantea jutros oko 10 sati. Prvi izveštaji su ukazivali da je to tintorera ili plava ajkula duga oko dva metra. Lokalna policija nije uspela da locira ajkulu nakon njihovog dolaska i pretpostavlja se da je ajkula otplivala nazad u more. 

 

 

Ovo nije prvi napad plave ajkule, kako navode španski mediji, ova životinja je okrivljena za napad na turistu u Elčeu blizu Alikantea u julu 2016. godine. Četrdesetogodišnja žrtva je hitno prevezena u bolnicu i zašivena mu je rana na šaci.

U avgustu 2018. turisti su u panici pobegli iz mora nakon što se plava ajkula, među najčešćim u Španiji, pojavila na prepunoj majorkanskoj plaži Kalas de Majorka na istočnoj obali ostrva. U aprilu je ajkula snimljena na jugoistočnoj obali Majorke na obližnjoj plaži zvanoj Kala Llombards.

BONUS VIDEO

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".