Да породична драма буде још ужаснија, у моменту када је након расправе и убеђивања да ми се врати, пуцао из непосредне близине, Лидија је у наручју држала двогодишњег синчића С. који је иначе јако везан за своју мајку.

- Ужас, четири пута до сада су раскидали, Лидија се после силних тортура, претњи и породичног насиља, вратила код мене, Оне, како га у селу зову, је пуцао у њу из ловачке пушке коју је имао у аутомобилу - видно узбуђена започиње причу Лидијина мајка Хајналка Редаи, која осим Лидије, има четири сина и четири ћерке.

 Радила сам у башти иза куће, Лидија је била са бебом, позвао је телефоном и она је изашла на улицу, у наручју је држала двогодишњег С. и онда су се чула два пуцња и затим као у филму шкрипа гума - наставља мајка Хајналка, уз напомену да је одмах оставила ашов и истрчала на улицу.

Фото: Б. Грујић

 

- Лидија је испред куће у локви крви, дете је врштало, била је свесна, рекла ми је мајко, упуцана сам, крварим, не осећам руку, узми дете - кроз плач прича Хајналка, истичући да је једва смирила четворогодишњу М. која је све видела, јер се играла на улици и двогодишњег С., а да је шестомесечну бебу Ј. однела код ћерке Етелке.

- Син Данијел је дошао са посла, отишли смо у болницу у Зрењанину, операција је трајала од 19 часова па све до један сат после поноћи и Лидија је дошла свести хвала Богу - додаје њена мајка, уз незваничну информацију да ће остати без једног прста, јер је упуцана у кључну кост и да има сачме у плућима и да још увек крвари.

Фото: Приватна архива

 

- Одувек је проблематичан, склон тучама, крађи, насиљу и алкохолу, тукао је очуха, па је за то само условно кажњен, сестра је побегла од њега и рекла му више пута да неће да живи са њим, али он није одустајао - тихо прича Лидијин брат Данијел, који је у моменту трагедије био на послу, на једној фарми у близини села, где чува стоку.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".