Da porodična drama bude još užasnija, u momentu kada je nakon rasprave i ubeđivanja da mi se vrati, pucao iz neposredne blizine, Lidija je u naručju držala dvogodišnjeg sinčića S. koji je inače jako vezan za svoju majku.

- Užas, četiri puta do sada su raskidali, Lidija se posle silnih tortura, pretnji i porodičnog nasilja, vratila kod mene, One, kako ga u selu zovu, je pucao u nju iz lovačke puške koju je imao u automobilu - vidno uzbuđena započinje priču Lidijina majka Hajnalka Redai, koja osim Lidije, ima četiri sina i četiri ćerke.

 Radila sam u bašti iza kuće, Lidija je bila sa bebom, pozvao je telefonom i ona je izašla na ulicu, u naručju je držala dvogodišnjeg S. i onda su se čula dva pucnja i zatim kao u filmu škripa guma - nastavlja majka Hajnalka, uz napomenu da je odmah ostavila ašov i istrčala na ulicu.

Foto: B. Grujić

 

- Lidija je ispred kuće u lokvi krvi, dete je vrštalo, bila je svesna, rekla mi je majko, upucana sam, krvarim, ne osećam ruku, uzmi dete - kroz plač priča Hajnalka, ističući da je jedva smirila četvorogodišnju M. koja je sve videla, jer se igrala na ulici i dvogodišnjeg S., a da je šestomesečnu bebu J. odnela kod ćerke Etelke.

- Sin Danijel je došao sa posla, otišli smo u bolnicu u Zrenjaninu, operacija je trajala od 19 časova pa sve do jedan sat posle ponoći i Lidija je došla svesti hvala Bogu - dodaje njena majka, uz nezvaničnu informaciju da će ostati bez jednog prsta, jer je upucana u ključnu kost i da ima sačme u plućima i da još uvek krvari.

Foto: Privatna arhiva

 

- Oduvek je problematičan, sklon tučama, krađi, nasilju i alkoholu, tukao je očuha, pa je za to samo uslovno kažnjen, sestra je pobegla od njega i rekla mu više puta da neće da živi sa njim, ali on nije odustajao - tiho priča Lidijin brat Danijel, koji je u momentu tragedije bio na poslu, na jednoj farmi u blizini sela, gde čuva stoku.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".