Том Паркер Боулс осудио је контроверзног Принца због коментара усмерених ка његовој мајци.

Иако су Харијеви мемоари нестали са полица, књига изазива скандал од објављивања.

Паркер Боулс је за један британски подкаст рекао: "Није ме брига шта неко каже – ово није била никаква завршна утакмица. Удала се за особу коју је волела и ево шта се догодило."

Хари је тврдио у својој аутобиографској књизи, који је објављена у јануару, да је супруга његовог оца пустила у медије приче о краљевској породици како би ојачала свој имиџ.

Додао је да га је "жртвовала" како би побољшала своју репутацију и оптужио друге изворе из палате да су новинарима извештавали о његовој супрузи Меган.

Крунисање ће бити први пут да ће принц Хари видети своју маћеху од краљичине сахране, односно од када је објавио своју књигу и серију са супругом Меган на Нетфликсу.

Упркос одлуци да присуствује сам док Меган остане са децом у Калифорнији, страхује се да ће церемонија бити незгодна због беса који још увек осец́ају чланови краљевске породице након Харијевих мемоара.

- Имам сложена осећања у вези са добијањем маћехе за коју  сам мислио да ме је недавно жртвовала на свом личном олтару за односе с јавношц́у - написао је Хари у мемоарима.

Хари је такође рекао да су он и његов брат Вилијам "молили" свог оца да не ожени Камилу јер су се плашили да ће им она постати "зла маћеха".

У другом удару, Хари је Камилу описао као "опасну" и "зликовца" који је оставио "тела на улици" у жељи да промени перцепцију јавности о њој.

У то време није било речи о томе како се нова краљица осећала, али један помоћник је сада рекао за Сандеј тајмс: "Није то било лупање ногама или шкргут зубима – то је био много више одговор на превртање очима."

- Наравно да јој смета, наравно да боли. Али она не дозвољава да то дође до ње. Њена филозофија је увек: "Немој ништа од тога и смириће се – најмање речено, пре поправљено." - рекла је Лејди Ленсдаун.

Откако је Хари објавио своје оштре мемоаре, популарност војводе од Сасекса је нагло опала.

Он је сада један од најмање популарних чланова краљевске породице, поред своје слично контроверзне супруге Мегхан Марке и његовог ујака принца Ендруа.

Син краљице Камиле: Мој очух је добар и љубазан

Паркер Боулс, краљичин син. истакао је да не размишља о мајци као краљици.

 - Она је и даље моја мајка... Мислим да се промене дешавају, али није ме брига шта неко каже. Ово није била никаква завршна игра, удала се за особу коју је вољела, и ево шта се догодило - рекао је.

О својој мајци и очуху краљу Чарлсу је додао:

- Мислим да им иде невероватно. Мислим да је краљ Чарлс добар, љубазан, интелигентан човек коме је веома стало до својих улога где год да су, принц од Велса, краљ.

Он је био далеко испред свог времена у питањима као што су одрживост, сигурност хране, пољопривреда, загађење, све ове ствари. Али људи су га називали некако лудим и ексцентричним пре 20 година. 

БОНУС ВИДЕО: