Певач неће наступати на Сустипану одлуком директора Парк шуме "Марјан" Марка Пејновића.

- Ваш захтев је одбијен - стигао је кратак одговор Јавне установе за управљање Парк-шумом "Марјан" и другим заштићеним природним вредностима на подручју града Сплита организаторима концерта након њиховог захтева за издавање једнократне концесионе дозволе ради одржавања Самарџићевог концерта на поменутој локацији.

Пејновић наводи да је одлука његова.

- Одлука је моја. Ја сам је донео и имам на то право. Музика Жељка Самарџића не одговара Сустипану - рекао је за Слободну Далмацију директор Парк шуме "Марјан".

Фото: АТА имагес

 

 

До сада су на Сустипану концерте одржали Јосипа Лисац, Урбан, Божо Врећо, Тхе Фрајле, Гибонни, Горан Бреговић, Массимо Савић, Дарко Рундек, Сергеј Ћетковић, Влатко Стефановски, клапа Ришпет, Црвена Јабука... Али Жељко Самарџћ, за неке поп-фолк певач, а за друге извођаче забавне музике неће бити на њиховом месту.

Организатори подсећају да је реч о музичару који пуни велике сале на целој територији бивше Југославије због чега их је забрана још више затекла. Директор компаније која је хтела да организује концерт Домагој Петричевић наводи да је након заказивања термина пре две седмице потребну документацију за спорни догађај послао на адресу јавне установе и да једнодневни најам иначе кошта 2.700 евра. А када је добио негативан одговор затражио је и образложење такве одлуке коју није добио ни после четири дана чекања.

Вест је чуо од новинара.

- Занима нас ко је тај који процењује шта је прикладно, а шта није. Директор парк-шуме! Жељко Самарџић је до сада наступао у аренама у свим градовима Хрватске. Он их пуни без проблема. С обзиром на то да баладе чине 90 посто свих његових песама и да је веома популаран међу женским делом публике и да му је мајка Хрватица... Не видимо разлог за такву одлуку. То је увод у цензуру у ред у које ће неко одредити шта се може, а шта не може слушати - љути се Петричевић.

Додаје да би најбољи начин да се тај исти догађај забрани био да се одржи, а да нико не дође, што би значило да нико не подржава ту музику.

- А не да се брани на овај начин. Спаладијум арена је затворена. Спортски објекти су приоритет на Грипама. Тамо су спортисти, али и сајмови, који су тамо пренети из Спаладијума. Нема ни слободних термина... Једноставно нема адекватне адресе у Сплиту за догађај оваквог типа. Нема алтернативне локације за концерт од две до три хиљаде људи - закључује Петричевиц́.

Забрана је иначе уследила након недавног подизања прашине у Пули где је тамошњи градоначелник Филип Зоричић забранио одржавање концерта Драгана Којића Кебе и Ане Бекуте планираног за 25. март у јавном простору Дому спортова "Мате Парлов".

(Слободна Далмација)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".