Натпросечно интелигентне препознаћете по следећем:

1. Пропиткују све што виде и чују

Интелигентни људи не верују свему што чују. Пропиткују традицију, веровања, етичке норме, читав систем у којем живимо, заправо све што постоји. Не узимају ништа здраво за готово и не поводе се за масом, већ о свему промишљају критички и темељито истраже пре него што створе мишљење.

Фото: Профимедиа

 

2. Никога не дижу у небеса

Људи с натпросечним коефицијентом интелигенције ретко имају идоле и ретко траже некога ко ће их водити кроз живот. Они знају да знање које траже и које им је потребно могу пронаћи у самима себи.

3. У сталној су потрази за знањем

Особе с високим квоцијентом интелигенције никада се не задовољавају ониме што знају – увек жуде за новим знањима и искуствима. Уживају у томе да проширују свој ум и да се упуштају у интелигентне разговоре кад год за то имају прилику.

Фото: Профимедиа

 

4. Своје мисли претварају у дела

Натпросечно интелигентне особе знају да мисли и идеје не значе ништа без деловања. Ако желе доспети игђе у животу, разумеју да оно што знају морају применити у конкретним делима. Од ваших мисли нема никакве користи ако их не поделите с другима и ако их не користите како бисте придонијели свету.

5. Знају вредност времена проведеног са самима собом у тишини

Више од ичега, људи с високим коефицијентом интелигенције знају вредност времена проведеног са самима собом у тишини. Натпросечно интелигентни људи проводе колико год је времена могуће са самима собом и са својим мислима јер знају колико је важно загледати се дубоко у себе како би пронашли одговоре, преноси "Блиц жена".

БОНУС ВИДЕО: