Ован

Када почнете да читате о Овновима, сазнаћете да су они у првој кући, као први знак, што им даје одређену врсту одговорности. Неко би рекао да су Овнови особе које углавном предводе и називају их носачима бакљи. Они су изузетно решени да одраде ствари до којих им је стало. Овновима влада Марс због чега су врло борбени, али и веома експлозивни и увек спремни да се свађају. Овај знак брзо плане и није нимало стрпљив, све што жели – жели да освоји одмах. Ове карактеристике им служе, али они који их воле имају потешкоћа да се носе с тим.

Бик

Тврдоглави и строги – Бикови су једни од најтежих знакова за комуникацију. Дешава се да због строгоће изгубе људе из својих живота. Њих најбоље описује управо животиња по којој су добили име. Замислите великог, јаког и способног Бика у кориди и знаћете да та животиња никада неће одустати. Оно што је свима чудно је што овим знаком влада Венера, љубав и страст, али то потпуно има смисла, јер је чак и Хомер препознао какву страст људима изазива Афродита и да су они, вођени њом, спремни да ураде све што је у њиховој моћи.

Фото: Профимедиа

 

Близанци

Близанци су представљени као особе чији карактер чине обе стране новчића – дакле – и позитивна и негативна. Могу истовремено да буду креативни, социјални, али и одбојни и пасивни. Зависи од тога шта се у тренутку у њима активира. Близанци веома брзо губе интересовање за ствари, због чега одустају од хобија, али и од људи. Та особина за њих може бити врло погубна када је у питању одржавање односа са блиским људима. Они у свом животу траже особе које ће их пустити да буду слободни и да им дају довољно простора.

Рак

Сви водени знакови у себи носе емотивни океан. Управо због тога имају проблем да другима искажу како се осећају. Раковима управља Месец, због чега је њихово емотивно стање увек напето. Често упадају у стања у којима су веома депресивни или екстремно срећни. Ракови морају да буду у додиру са својим емоцијама и да науче како да их исказују, јер у свим њиховим односима долази до проблема када прећуте своја осећања.

Лав

Лавови су дефинитивно најватренији знакови од свих. Они су природни лидери због чега често упадају у проблеме са другима јер су навикли да буде онако како они кажу. За Лавове је најбитније да почну да примећују када претерују и када покушавају да контролишу ситуацију и особе у њиховим животима.

Фото: Профимедиа

 

Девица

Девице су познате по свом перфекционизму, због чега умеју да претерују и да гуше друге. Оне умеју да полете када су други људи у питању. Њихово планирање може да их доведе до тога да постану тешке за сарадњу, јер све што се коси са њиховим плановима њих чини нервозним, након чега нервозу преносе на друге.

Вага

Баш како име њиховог знак налаже – Ваге желе баланс. Оне су задовољне и мирне једино када је све око њих у равнотежи. Дешава се, међутим, да Ваге буду изузетно пасивне, али и да дозволе другима да раде са њима шта год пожеле – само да не би дошло до неког конфликта, јер конфликт не подносе, што никако није добро за њих. Овај ваздушни знак је веома добар пријатељ и зна да слуша и да утеши, управо зато што све мора прво добро да искалкулише, па тек онда да донесе одлуке.

Шкорпија

Шкорпије су један од најомраженијих знакова, али то углавном нема никакве везе са њиховом личношћу. Њих је тешко разумети и често су мистериозне за друге. Чини се да Шкорпије уживају у мрачним дубинама своје личности, те су због тога окарактерисане као манипулативне, али, заправо, све то је део њихове харизме. Јер, Шкорпије неће радити ништа ако у томе не уживају, баш зато остављају прегршт повређених људи иза себе.

Фото: Профимедиа

 

Стрелац

Стрелчеви су авантуристи. Не држи их место и воле промене. Највише најпредују у срединама у којима проналазе мотивацију. Било да је у питању рад или љубав, њима је потребан комфор и сигурност. Зато често постају пасивни и одлазе у тамне углове својих умова, јер нису у могућности да се искажу. Такође, битно им је да увек кажу истину, јер у супротном сматрају да се понашају неетички и да је њихова дужност да то исправе.

Јарац

Ако сте мислили да су Бикови тврдоглави, онда вероватно не познајете ниједног Јарца. Јарчеви су земљани знак и заиста су тешки као црна земља. Изузетно су озбиљни, што очекују и од других особа. Карактерише их особина да обично имају праве одговоре на постављена питања, због чега увек мисле да су у праву и убеђени су да свако треба да игра по њиховим правилима.

Фото: Профимедиа

 

Водолија

За Водолије је чест случај да њихова врлина често постаје њихова мана. Оне су заиста слободне и у слободи уживају, али их она ограничава да се повежу са другима. Због тога што уживају у својој слободи, умеју да оставе утисак као да су незаинтересоване за друге. Водолије су веома осећајне, али не умеју увек да искажу своја осећања, већ се ослањају саме на себе, што чини да изгледају као да су хладне.

Рибе

Нежне и дивне Рибе су најбољи пријатељи. Веома су обзирне према другима и труде се да се сви у њиховом окружењу лепо осећају. Њихов највећи проблем је што упијају енергију других и тиме себе повређују. Рибе мисле да је њихово да одржавају мир, али их то често умори, због чега не могу саме да се изразе, па постају одсечне и строге, пише Ало.