Оваква одлука се назирала већ дуже време, а сада је стигла и потврда, па по други пут заредом Новака нећемо гледати на ова два турнира.

Ђоковићу улазак у САД није дозвољен због тога што није вакцинисан, док су челници турнира последњих дана водили велику борбу да Србин ипак добије изузеће.

Државна безбедност је у петак одбила да пусти Новака у САД и у том случају једино је председник Џо Бајден могао да га "помилује." Међутим, то се није десило и Ђоковића после Индијан Велса нећемо гледати ни у Мајамију након тога.

Новак је претходних дана добио велику подршку из Америке, Томи Хас и Џејмс Блејк, директори предстојећа два мастерса, јавно су пружили подршку нашем тенисеру, апеловали су да му се одобри изузеће, председнику Џо Бајдену су сенатори писали са истим разлогом, али су на крају све те молбе одбијене, а Индијан Велс и Мајами ће поново бити ускраћени за присуство најбољег тенисера у историји.

Фото: Профимедиа

 

Подсетимо, забрана уласка невакцинисаних странаца у Америку ће, према речима Бајдена, бити укинута 11. маја, па Новак не би требао да има проблем да уђе у земљу у августу и септембру, када су на програму мастерс у Синсинатију, односно Ју-Ес опен, турнири на којима такође није могао да учесвује претходне године.

Наредни турнир на ком ће Новак учествовати, ако све буде у реду, јесте мастерс у Монте Карлу, који почиње 9. априла.

Иначе, Ђоковић је започео 379. недељу на челу АТП листе и тако поправио рекорд који је поставио протекле седмице. Ноле тренутно има тренутно има 7.160 бодова, а на другом месту налази се Шпанац Карлос Алкараз, који заостаје 380 поена.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".