На вечној листи трећа је Мартина Навратилова са 322, а следећа је Серена Вилијамс која је провела 319 недеља као прва тенисерка света.

Пето место заузима Швајцарац Роџер Федерер са 310, шести је Пит Сампрас са 286, следе Иван Лендл са 270 и Џими Конорс са 268, док је Американка Крис Еверт провела 260 недеља на челу.

Швајцаркиња Мартина Хингис и Шпанац Рафаел Надал су по 209 недеља били најбољи на свету.

Фото: Принтскрин/АТП Тоур

 

После кратког предаха, Ђоковић би ускоро требало да се окрене обавезама на терену.

Он је сазнао ривала у првом колу Дубаија и снаге ће одмерити са Чахом Томасом Махачем. Српски ас и тренутно 120. играч света ће први међусобни меч одиграти у уторак од 07:00 часова.

 

 

Новак је на турнир из серије 500 у Дубаију дошао са серијом од 12 везаних победа (освојио трофеј у Аделејду и Аустралијан опену).

Србија ће ипак имати за кога да навија у понедељак. Филип Крајиновић се у првом колу састаје са Русом Андрејом Рубљевим који брани титулу. Њихов дуел је трећи на централном терену и неће почети пре 16 часова по нашем времену.

Подсетимо, Ђоковић је прошле године испао у четвртфиналу од Чеха Јиржија Веселог са 6:4, 7:6.

Ђоковић на првом месту АТП листе сада има 6.980 бодова, док је други Шпанац Карлос Алкараз са 6.780. Потом следе Грк Стефанос Циципас и Норвежанин Каспер Руд, док је на петом месту Американац Тејлор Фриц који је напредовао за две позиције у односу на прошлонедељну листу.

У Топ 10 најбољих тенисера света налазе се још Руси Андреј Рубљов и Данил Медведев, Шпанац Рафаел Надал, Канађанин Феликс Оже-Алијасим и Данац Холгер Руне.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".