Ovakva odluka se nazirala već duže vreme, a sada je stigla i potvrda, pa po drugi put zaredom Novaka nećemo gledati na ova dva turnira.

Đokoviću ulazak u SAD nije dozvoljen zbog toga što nije vakcinisan, dok su čelnici turnira poslednjih dana vodili veliku borbu da Srbin ipak dobije izuzeće.

Državna bezbednost je u petak odbila da pusti Novaka u SAD i u tom slučaju jedino je predsednik DŽo Bajden mogao da ga "pomiluje." Međutim, to se nije desilo i Đokovića posle Indijan Velsa nećemo gledati ni u Majamiju nakon toga.

Novak je prethodnih dana dobio veliku podršku iz Amerike, Tomi Has i DŽejms Blejk, direktori predstojeća dva mastersa, javno su pružili podršku našem teniseru, apelovali su da mu se odobri izuzeće, predsedniku DŽo Bajdenu su senatori pisali sa istim razlogom, ali su na kraju sve te molbe odbijene, a Indijan Vels i Majami će ponovo biti uskraćeni za prisustvo najboljeg tenisera u istoriji.

Foto: Profimedia

 

Podsetimo, zabrana ulaska nevakcinisanih stranaca u Ameriku će, prema rečima Bajdena, biti ukinuta 11. maja, pa Novak ne bi trebao da ima problem da uđe u zemlju u avgustu i septembru, kada su na programu masters u Sinsinatiju, odnosno Ju-Es open, turniri na kojima takođe nije mogao da učesvuje prethodne godine.

Naredni turnir na kom će Novak učestvovati, ako sve bude u redu, jeste masters u Monte Karlu, koji počinje 9. aprila.

Inače, Đoković je započeo 379. nedelju na čelu ATP liste i tako popravio rekord koji je postavio protekle sedmice. Nole trenutno ima trenutno ima 7.160 bodova, a na drugom mestu nalazi se Španac Karlos Alkaraz, koji zaostaje 380 poena.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".