Јелена је најпре објаснила зашто је Београд другачији од осталих, али и да се наша музика шири путем крви, те се не може забранити.

- Поводом некаквих забрана српских извођача у Хрватској или на било ком другом месту на Балкану:

- Србија, као највећа и најдоминантнија у балканском збиру, традиционално намеће трендове и правила игре у региону. Како у музици, спорту, тако и на свим другим пољима, закључно са политиком.

Било шта што долази из Београда, једине метрополе и епицентра, капиларно се шири ка провинцији и поприма на брзини и снази.

Фото: Принтскрин/Инстаграм/karleusastar

 

Величина и снага Београда је и у томе што никада не забрањује. Када прошетате Београдом и погледате нпр. понуду ресторана, они нуде "Дане Хвара, Истре, Пуле и Далмације"... нуде гостовања оригиналних хрватских клапа, затим имамо "Дане Македоније, Которске дане", понуду комплетне црногорске мафије подељене по селима, о Босни и да не говорим... Сарајевски ћевап, "Дани Сарајева"...

Београд прихвата све! Београд никога не забрањује и зато јесте центар. Забране, поделе, мржња и нетолеранција су бољке малих играча.

Наша музика је вирус који се шири путем крви, она се осећа срцем, кожом... И она не може да се забрани. Високо је виртуелна. Може евентуално да мутирw и мења облик, али наш балкански генетски код је такав да пре или касније хронично оболимо - истакла је ЈК на свом Инстаграму.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".