Синиша Михајловић нас је напустио крајем прошле године након дуге и тешке болести, а клубови у којима је оставио велики траг срешће се у уводном мечу наставка сезоне.

Звезда је у претходним данима најавила меч, односно да ће уз бројне активности црвено-бели из Београда и Новог Сада играти у част Михе.

Утакмици Црвене звезде и Војводине присуствоваће и Синишина породица, а његов син Душан поделио је на свом Инстаграм профилу слику са аеродрома Никола Тесла у Београду. 

Фото: Инстаграм принтскрин/дусанмиха88

 

Брат Дражен заједно са својом породицом, али и синовима Синише Михајловића, Душаном и Николасом, присуствоваће овом догађају уз велики број навијача црвено - белих.

Данас је објављена и видео најава за овај меч, а можете је погледати у наставку:

Овим поводом огласила се и Војводина која је на друштвеним мрежама поделила како ће изгледати дресови са ликом Синише Михајловића у којима ће "лале" истрачати на терен стадиона Рајко Митић. Поред тога, из Војводине најављују и хуманитарну акцију у којој ће се продавати управо ови дресови како би се помогло седмогодишњем дечаку обелолом од леукемије.

 

 

- На утакмици против Црвене звезде, Воша ће наступити у дресовима са ликом Синише Михајловића, легендарног члана друге шампионске генерације "старе даме". Тиме ћемо и на овај начин одати почаст нашем великану и прослављеном репрезентативцу, а после меча, ови дресови ће ићи на аукцију, при чему ће сав приход од продаје бити усмерен за лечење малог Милоша Ћелапа из Новог Сада, седмогодишњег дечака који болује од леукемије и коме је што пре неопходна трансплантација коштане сржи - наводи се у саопштењу Војводине. 

Рођен 20. фебруара 1969. у Вуковару, Синиша Михајловић је фудбалску каријеру почео као лево крило, да би преласком у Италију био прекомандован у одбрану, где је играо до краја играчке каријере.

Прво је наступао за Борово, потом за Војводину, а од 1990. до 1992. за Црвену звезду, с којом је освојио Куп шампиона и Интерконтинентални куп. Прешао је потом у Серију А, где је носио дресове Роме, Сампдорије, Лација и Интера.

Фото: ФК Црвена Звезда

 

Фото: Профимедиа

 

За репрезентацију Југославије Михајловић је одиграо 63 утакмице и постигао 10 голова, а учествовао је и на Светском првенству 1998. и Европском првенству 2000.

После завршетка играчке каријере радио је као помоћни тренер у Интеру до 2008. и у том периоду освојио још две титуле првака као и један трофеј суперкупа Италије. Поред Интера је био и тренер Катаније, Фјорентине, фудбалске репрезентације Србије, Сампдорије, Милана, Торина и Спортинга из Лисабона, а у Болоњи је био двапут. Поседњи пут од 2019, тачно десет година након што је први пут напустио тај клуб.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".