Костакурта, Неста, Малдини и на крају - Каха Каладзе. Грузијац са 16 година дебитовао за Динамо Тбилиси, а након четири године прелази у кијевски Динамо. Ипак, његова светска слава долази преласком у Милан 2001. године. Постао је најскупљи грузијски фудбалер икада.

Са Миланом је дошао до титуле Серије А, титуле европског првака, али и светског првака. Показао се као успешан играч и провео је у Милану 9 година пре него што је клуб неславно напустио без уговора. На реду је била Ђенова где је пружио још 2 године дефанзивне класе.

После фудбалске каријере је одлучио да уђе у политику и постао је министар енергетике Грузије, а након тога и градоначелник Тбилисија, главног града Грузије.

Фото: Профимедиа

 

Отмица брата

Ипак, његов потпис за "росонере" је био засењен битнијим дешавањима у животу Грузијца. Његов млађи брат Леван је киднапован у Грузији и тражен је откуп од 600 хиљада долара у замену за његов живот.

Брата је видео једини пут путем видео снимка где је он носио повез преко очију и молио за помоћ. Надлежне службе су се покренуле, али ипак, није било резултата.

Фото: Јутјуб принтскрин/zuzinski salas

 

Четири године касније је полиција пронашла осам лешева и спекулисало се да је управо Леван међу њима. Амерички ФБИ је скоро годину дана касније потврдио црне слтуње породице Каладзе.

Наводно је породица била спремна да плати откуп, али када се отац Левана и Кахе нашао са отмичарима, они су побегли, верујући да је он са полицијом. Двојица су осуђена за убиство и то на 25 година и 5 година.

Он никада није преболео смрт Левана, а 2009. године добио је сина и назвао га по свом брату.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".