У овој земљи још увек траје прелазни рок, али мало је реално да ће неко успети да надмаши овај трансфер. 

Португалски фудбалски клуб Оливеиренсе, који игра у другој лиги, довео је легендарног Казујошија Мијуру на шестомесечну позајмицу из Јокохаме.

Ово не би било чудно да Мијура нема скоро 55 година и да није најстарији активни професионални фудбалер на свету. Овај Јапанац рођен је 26. фебруара 1967 године, професионалну каријеру почео је 1986, а до сада је одиграо 37 сезона.

 

 

Мијуру се једнако добро служи обема ногама, а игра на позицији офанзивног везног фудбалера или навијача. Према специјализованом фудбалском сајту Трансфермаркет његова тржишна вредност је око 100 хиљада евра.

 

 

Интересантно, Мијура је дебитовао за репрезентацију Јапана сада већ давне 1990. године. Последњу утакмицу за национални тим одиграо је у децембру 2000. године. За то време одиграо је 89 утакмица и постигао 55 голова.

 

 

Проглашен је за најбољег играча Азије 1993. године, а поред тога два пута је био и најбољи играч Јапана - 1992. и 1993. године. Такође, три пута је био најбољи стрелац јапанске лиге, а освајач је и бројних тимских трофеја. 

Фото: Профимедиа

 

Осим Јапана, Мијура је играо и у Сантосу, Палмеирасу, Ђенови, Динаму из Загреба и Сиднеју. У јапанској лиги наступао је у Кавасакију, Кјоту, Висел Кобеу и Јокахоми. 

Мируја је власник неколико рекорда, међу којима су и титула најстаријег професионалног фудбалера и најстаријег стрелца гола.

У Јапану изузетно цене овог фудбалера који је познат је и по надимку Краљ Казу или само Казу.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".