Теодор Теди Хобс, из Портишеда у Енглеској, постао је члан еминентне организације за интелектуалну "елиту" са свега три године и девет месеци, након што је прошао тест интелигенције са групом – постигао импресивних 139 од 160.

Међународна организација за особе са високим ИК-ом, основана 1947. године, ово престижно признање додељује искључиво појединцима који су изнад 98. перцентила ИК-а.

Теди већ може да броји до 100 на шест језика који нису матерњи, укључујући мандарински, велшки, француски, шпански и немачки, а пошто је сам научио да чита са само две године и четири месеца, Теди је сада способан да чита књиге о Харију Потеру.

Родитељи Бет (31) и Вил Хобс (41) нису ни били свесни колико је њихов син паметан, и само су га "случајно" пријавили на едукативни курс пре него што крене у школу у септембру.

- Никада нисмо имали за циљ да га уведемо.Направили смо ИК тест, где смо му у суштини рекли да ће седети и решавати неке загонетке са једном дамом сат времена, и он је мислио да је то нешто најлепше - објашњава Бет.

- Након што је то завршио, Менсин саветник за децу нам је рекао да има право – па смо мислили да би се могао придружити.

- Били смо помало као 'извини?'. Знали смо да може да ради ствари које његови вршњаци не могу, али мислим да нисмо баш схватили колико је добар.

Речено нам је да су три године најмлађи узраст од свих кога су примили у Менсу у Великој Британији, иако је у САД постојао неко од две године.

(Yahoo)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".