Teodor Tedi Hobs, iz Portišeda u Engleskoj, postao je član eminentne organizacije za intelektualnu "elitu" sa svega tri godine i devet meseci, nakon što je prošao test inteligencije sa grupom – postigao impresivnih 139 od 160.

Međunarodna organizacija za osobe sa visokim IK-om, osnovana 1947. godine, ovo prestižno priznanje dodeljuje isključivo pojedincima koji su iznad 98. percentila IK-a.

Tedi već može da broji do 100 na šest jezika koji nisu maternji, uključujući mandarinski, velški, francuski, španski i nemački, a pošto je sam naučio da čita sa samo dve godine i četiri meseca, Tedi je sada sposoban da čita knjige o Hariju Poteru.

Roditelji Bet (31) i Vil Hobs (41) nisu ni bili svesni koliko je njihov sin pametan, i samo su ga "slučajno" prijavili na edukativni kurs pre nego što krene u školu u septembru.

- Nikada nismo imali za cilj da ga uvedemo.Napravili smo IK test, gde smo mu u suštini rekli da će sedeti i rešavati neke zagonetke sa jednom damom sat vremena, i on je mislio da je to nešto najlepše - objašnjava Bet.

- Nakon što je to završio, Mensin savetnik za decu nam je rekao da ima pravo – pa smo mislili da bi se mogao pridružiti.

- Bili smo pomalo kao 'izvini?'. Znali smo da može da radi stvari koje njegovi vršnjaci ne mogu, ali mislim da nismo baš shvatili koliko je dobar.

Rečeno nam je da su tri godine najmlađi uzrast od svih koga su primili u Mensu u Velikoj Britaniji, iako je u SAD postojao neko od dve godine.

(Yahoo)

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".