Словенију потреса трагедија у којој је живот изгубило дете у једнима од познатијих словеначких топлица Терме Птуј. Како пишу Новице, дете се утопило на једном од базена у термама. Спасиоци су приметили да је дете старо око седам година потонуло испод површине воде. Извукли су га и покушали су да га реанимирају до доласка хитне помоћи.

Оживљавање детета трајало око пола сата те је накратко стабилизован и колима хитне помоћи превезен у болницу, но упркос напорима лекара преминуо је, известила је мариборска полиција, преноси Индеx.хр.

Терме Птуј су се огласиле на свом званичном сајту и изразиле су велико жаљење због несреће, као и саучешће породици страдалог дечака. Саопштили су како су надлежним службама предали сву документацију, између осталог и уверење о оспособљености спасиоца на базенима за реанимацију и уверења о едукацији свих запослених на базенима.

Полицији је предата и документација о техничком прегледу којим је јасно утврђено да је купалиште технички било без икаквих проблема. Терме Птуј су навеле и да располажу највишим сигурносним стандардом квалитета и сигурности - ИСО 9001, у склопу којег проводе и мере сигурности купача као и константно усавршавање спасилаца на базенима.

Случајем се бави полиција која га засад води као сумњу на узроковање смрти из нехата, а о случају су обавештени и заменица надлежног државног тужиоца и истражни судија као и Инспекторат за превенцију природних и других несрећа.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".