- Знам да је Јован Вукотић са женом по имену Анастасија имао аферу у једном хотелу у Шишлију. Знам да му је друга Рускиња, по имену Јанина, била пријатељица. Такође, знам да је имао аферу и са Либанком чије име не знам, да су се упознали у Улусу у Бешикташу, где је он живео, да су били у хотелу у Нишанташију - рекао је Вукотићев возач, пише турски лист "Биг гун".

Он је додао и да су отишли да се састану са особом албанског порекла, која говори руски и турски како би добили боравишну дозволу.

- Осим са овом особом, имали смо састанке са швајцарским држављанином Бојаном, та особа ми је купила возило марке Мерцедес Вито. Дали су милион и 175 хиљада турских лира за куповину овог возила (око 56.000 евра прим. аут.) - рекао је он.

"Средио" боравишну дозволу

Јован Вукотић је у септембру 2018. године ухапшен у Турској због фалсификовања докумената након чега је изручен Србији, где је осуђен на 15 месеци затвора. Након што је одлежао казну изручен је Црној Гори 8. фебруара 2020, која га је потраживала због покушаја убиства жене Радоја Звицера Тамаре, Милоша Радоњића и Војина Ступара те недозвољеног држања оружја, али су оптужбе за покушај убиства одбачене.

Фото: Приватна архива

 

Вукотићева ликвидација спречена је у октобру 2020. године, испред Одељења безбедности Котор.

Он се у Турску вратио 2. октобра 2021. авионом који је слетео на аеродром у Истанбулу, пише овај турски лист. У земљу је ушао са лажним пасошем на име Предраг Поповић и користио је боравишну дозволу на ово име, на коју је залепио своју фотографију.

Наводи се да је Вукотић криминалном групом управљао из Истанбула.

- Рекао ми је да ће добити боравишну дозволу. Ја сам се побринуо за папирологију. Касније је добијена боравишна дозвола. Ове трансакције су обављене у име Предрага Поповића - рекао је Вукотићев возач.

Жути му био за петама у Анталији и 2018?

Турски лист наводи да је високопозиционирани члан "кавачког клана" Радоје Живковић Жути, који је један од ухапшених и оптужених за Вукотићево убиство, од 3. јула до 4. септембра 2018. године боравио у луксузним хотелима у Анталији под својим именом.

У то време Вукотић је такође био у Анталији, а ухапшен је 10. септембра и изручен Србији. 

- Да није ухапшен, "кавачки клан" би му се превише приближио и био би убијен - наводи овај лист.

Жути је такође одседао у хотелима у Истанбулу и у новембру 2018. године. Наводи се да је 25. јануара 2020. ушао у Турску под именом "Мустафа Појуков". Потом да је "Андреј Јовић" 24. јула 2021. био у авиону који је слетео на аеродром у Истанбулу са лажним пасошем, а нису пронађени подаци о смештају и информације о изласку из земље.

Фото: YENI ŞAFAK

 

Како се наводи, постојале су само информације о лету са аеродрома у Истанбулу до Анталије 2. септембра 2021. године.

Такође, према изјави Асије Ј. која је ухапшена након Вукотићевог убиства, а која је била запослена у фирми код Мурата П. који се сумњичи да је скривао Живковића, и Жути се наводно борио да добије боравишну дозволу. Фотографије Радоја Живковића и Милана Вујотића пронађене су у њеном мобилном телефону, а она је навела да је Живковића познавала по имену "Марио".

- И Марио и његов пријатељ су се борили да добију боравишну дозволу. Али адвокат то није могао да им среди - рекла је она.

На њеном телефону пронађене су и фотографије возила у којем је Вукотић убијен.

- Познајем Мариа пет година. Дала сам у три пута да користи мој телефон. Марио је рекао да је испустио свој телефон у таксију када се враћао једне вечери са забаве и зато сам му дала свој телефон, који је користио дан-два - рекла је Асије, а преноси "Биг гун".

Имао некретнине

Емре К. је такође изјавио да је Вукотић имао некретнине у Истанбулу.

- Рекао је да поседује некретнине и тражио је помоћ да их издаје. Хтео је да изда стан на петом спрату у једној згради у Шишлију, али нисам могао да нађем станара. Он је нашао подстанара. Помагао сам му око доношења и одношења ствари из овог стана. Заједно смо обављали послове куповине и продаје беле технике. Ценкали смо за њега - испричао је Вукотићев возач.

Фото: Принтскрин

 

Иначе, како смо већ писали, Вукотићев возач је сумњив тамошњој полицији, имајући у виду да је одмах након Вукотићеве ликвидације поломио два телефона и бацио их и скинуо регистрационе таблице са аутомобила. Избрисао је сву своју преписку на апликацијама "Вацап" и "Сигнал". Такође, како пише у оптужници, једном се састао са једном од осумњичених за Вукотићево убиство, а њихови телефони су се стотину пута сигнализирали са исте базе.

У оптужници за Вукотићево убиство је и до детаља описано како су му ставили ГПС уређаје на возило и како су га пратили четири месеца, као и да је Радоје Живковић пратио кретање његовог аутомобила са свог мобилног телефона. 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".