Полиција је саопштила да је на постеру Дон Вито Корлеоне, ког је тумачио чувени холивудски глумац, пише италијанска агенција АНСА.

Месина Денаро, познатији као Дијаболик, ухапшен је у клиници у Палерму где се лечио од рака јетре под лажним именом.

Полиција је до сада пронашла три скровишта која је користио у граду Кампобело ди Мазара, недалеко од његове главне "базе" у Трапанију.

У првом скровишту су пронашли документа Коза ностре, скупу одећу и вијагру, у другом накит и друге драгоцености, а у последњој, пронађеној у четвртак, практично ништа јер је стан био потпуно празан.

Фото: Профимедиа

 

Сва три стана су се налазила на неколико стотина метара једно од другог у Кампобелу, где се верује да је Месину Денара чувао "средњи ниво" мафије.

Месина Денаро је наставио да прима хемиотерапију у затвору максималне безбедности у Л'Аквили, главном граду регије Абруцо.

Мафијаш није могао да присуствује рочишту у четвртак, поводом пресуде да је био међу наручиоцима бомбашких напада 1992. године у којима су убијени тужиоци за борбу против мафије Ђовани Фалконе и Паоло Борселино.

Могао је да учествује у жалбено-претресном рочишту у Калтанисети путем видео везе. Поступак је одложен за 9. март.

"Супербос" је осуђен на доживотни затвор у одсуству због умешаности у десетине убистава, укључујући бомбашке нападе 1992. у којима су убијени Фалконе и Борселино, убиство 12- годишњег Ђузепеа Ди Матеа, сина мафијаша који је постао сведок сарадник, и бомбашке нападе 1993. године на уметничка и верска места у Милану, Фиренци и Риму у којима је убијено 10 људи и повређено још 40.

Фото: Танјуг/АП

 

Након смрти Бернарда "Трактора" Провенцана и Тота "Звери" Рине неки стручњаци су сматрали да је Месина Денаро постао шеф свих шефова, пише италијанска агенција.

Фото: Википедија

 

Млађи "нараштаји" Коза Ностре су наводно обожавали Месину Денара због његове харизме и немилосрдности. Он је запечатио бруталну репутацију убиством свог ривала из Трапанија и његове три месеца трудне девојке.

Италијанска агенција пише да је Месина Денаро током бекства уживао у оргијама са женама из Палерма, и да је једном приликом рекао да би могао да напуни цело гробље својим жртвама.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".