Бункер се налази у Кампобело ди Мазари, малом граду на Сицилији у ком је живео Денаро.

Истражитељи у бункеру траже документе који су били у Денаровом поседу, посебно велику тајну архиву Тота Рине, шефа сицилијанске мафије који је 2017. године преминуо у затвору.

Фото: Профимедиа

 

Фото: Википедија

 

Према неким доушницима из мафијашких кругова, Денаро је украо документе који наводно садрже тајне о мафијашким убиствима у протеклих 40 година, пише Гардијан.

Тужиоци верују да Денаро има информације о неким од најгнуснијих злочина које је починила сицилијанска мафија, укључујући бомбашке нападе у којима су убијене судије Ђовани Фалконе и Паоло Борселино и убиство Ђузепеа Ди Матеа, 12-годишњег сина једног мафијаша, који је задављен и растворен у киселини.

Фото: Танјуг/АП

 

Денаро је 2002. године осуђен у одсуству на доживотни затвор за убиство, мучење, отмицу, бомбашке нападе, прање новца и трговину дрогом.

Познат је и по надимку Дијаболик или "У Сику" (Мршави). Рођен је у Кастелветрану на Сицилији 1962. године. Његов отац је био моћни шеф Коза Ностре и Денаро је напредовао у породичном бизнису градећи илегалну империју вредну милијарде евра.

Фото: Профимедиа

 

Фото: Профимедиа

 

Мафијашки босови у Италији познати су по изградњи тунела за бекство испод својих кућа, софистицираних бункера у планинама до којих се може доћи само пешке и скровишта у шумама које користе када су у бекству.

Функција и величина бункера у месту Кампобело ди Мазара још нису у потпуности познати. Подсетимо, Денаро је ухапшен у понедељак на медицинској клиници у Палерму, где је био на лечењу од тумора.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".