Убица Али Кашим, младић старији три године, пореклом из Марока, признао је злочин и открио да се он догодио због девојке у коју су обојица били заљубљени.

Италијански медији писали су да је Роберт задављен, а брзо је идентификован осумњичени, који је у притвору.

Убијени младић, који је са родитељима и братом живео годинама у Италији, деветнаестогодишњу девојку упознао је само неколико дана раније, за Нову Годину. Кобне вечери, кренуо је код ње, али му се тада изгубио сваки траг и породица је полицији пријавила његов нестанак.

Тело је пронађено у подруму хостела у ком је девојка била смештена. Пронађени су и трагови крви у згради, а истражитељи су проверавали да ли је Роберт најпре одвучен у аутомобил и претучен или је одмах одвучен у подрум зграде и задављен.

Сумња се да је Али Кашим, иначе бивши дечко девојке, направио заседу Роберту, јер је кобне вечери пре њега дошао у девојчин стан. Наводно је знао да он треба да стигне и сачекао га је на узлазу у зграду.

"Она је моја"

Пријатељи убијеног Роберта су открили и да су му саветовали да се не виђа са њом, јер га је Али Кашим већ једном раније ошамарио. Наводно, убица је са девојком живео две године у Немачкој, а када су се за празнике вратили у Италију, она га је оставила.

"Дај Боже да добије доживотни затвор"

Даниела Трајковић, сестра убијеног Роберта је на друштвеним мрежама објавила фотографију убице и поред написала потресну поруку.

"Ово је убица мог Бобија, убише нашег најмлађег брата. Дај Боже да добије доживотни затвор", написала је Даниела.

Чим је Роберт ушао у зграду, с леђа га је напао Али Кашим, који је знао да Роберт стиже. Одвукао га је у подрум, где га је задавио омчом око врата. Док га је давио, како су писали италијански медији, викао је "Она је моја".

Ухапшени Мароканац је на саслушању признао злочин, али је рекао да му намера није била да убије Роберта већ само да га уплаши.

Мајка ухапшеног Мароканца за Цорриере делла Сера изјавила је да су се Роберт и Али познавали и дружили.

- Био нам је као син, не могу да разумем. Жао ми је дечака и његове породице. Али и Роберт су били добри пријатељи, али се све претворило у ривалство и заслепљујућу љубомору због девојке у коју су обојица били заљубљени - изјавила је мајка убице.

Према речима чланова породице, девојка коју је Роберт упознао Италијанка је и две године је живела у Немачкој, а потом се вратила.

- Могу само да кажем да је Роберт био добро дете, никада није имао проблем са законом и циљ му је био да поштено ради у Италији. Није заслужио ово што се догодило. Не желимо освету, већ само правду - рекла је за италијанске медије очајна мајка убијеног тинејџера Роберта.

Црни флор на Фејсбуку

Фамилија убијеног младића трагичан губитак обележила је специфичном фотографијом, коју је објавила као насловну на својим профилима на Фејсбуку. Његови родитељи, браћа и сестра, као и пријатељи, ставили су црни флор којим су изразили тугу коју осећају због ненадокнадивог губитка.

- Када сам сазнао шта се догодило, одмах сам рекао да је боље да се пријави карабињерима да га не бих удавио својим рукама. Сину сам већ рекао да не излази са том девојком, јер сам схватио да је њен бивши дечко опасан. Мој син је жртва заседе, онај који га је убио, знао је да долази - рекао је Робертов отац Петар Трајковић за италијанске медије.

Он је навео и да су они сиромашна породица, да је Робертова мајка остала без посла и да немају новца ни за сахрану и да ће упутити молбу општини Трст да им помогне. Брат убијеног Роберта, Кристијан, рекао је да су доживели бол који не може речима да се опише.

- Мој брат је нестао у петак. Није се јављао на телефон. Преко друштвених мрежа и локалних медија смо поделили апел и молили за помоћ да га пронађемо, догодило се то што се догодило. Није само Али Кашим убица, има их више. Све је то било организовано - рекао је Кристијан Трајковић.

Додао је и да мисли да су и други људи умешани у убиство и да институције морају темељно да истраже ствар, "морају да се пробуде".

(24сата)

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".