Policija je saopštila da je na posteru Don Vito Korleone, kog je tumačio čuveni holivudski glumac, piše italijanska agencija ANSA.

Mesina Denaro, poznatiji kao Dijabolik, uhapšen je u klinici u Palermu gde se lečio od raka jetre pod lažnim imenom.

Policija je do sada pronašla tri skrovišta koja je koristio u gradu Kampobelo di Mazara, nedaleko od njegove glavne "baze" u Trapaniju.

U prvom skrovištu su pronašli dokumenta Koza nostre, skupu odeću i vijagru, u drugom nakit i druge dragocenosti, a u poslednjoj, pronađenoj u četvrtak, praktično ništa jer je stan bio potpuno prazan.

Foto: Profimedia

 

Sva tri stana su se nalazila na nekoliko stotina metara jedno od drugog u Kampobelu, gde se veruje da je Mesinu Denara čuvao "srednji nivo" mafije.

Mesina Denaro je nastavio da prima hemioterapiju u zatvoru maksimalne bezbednosti u L'Akvili, glavnom gradu regije Abruco.

Mafijaš nije mogao da prisustvuje ročištu u četvrtak, povodom presude da je bio među naručiocima bombaških napada 1992. godine u kojima su ubijeni tužioci za borbu protiv mafije Đovani Falkone i Paolo Borselino.

Mogao je da učestvuje u žalbeno-pretresnom ročištu u Kaltaniseti putem video veze. Postupak je odložen za 9. mart.

"Superbos" je osuđen na doživotni zatvor u odsustvu zbog umešanosti u desetine ubistava, uključujući bombaške napade 1992. u kojima su ubijeni Falkone i Borselino, ubistvo 12- godišnjeg Đuzepea Di Matea, sina mafijaša koji je postao svedok saradnik, i bombaške napade 1993. godine na umetnička i verska mesta u Milanu, Firenci i Rimu u kojima je ubijeno 10 ljudi i povređeno još 40.

Foto: Tanjug/AP

 

Nakon smrti Bernarda "Traktora" Provencana i Tota "Zveri" Rine neki stručnjaci su smatrali da je Mesina Denaro postao šef svih šefova, piše italijanska agencija.

Foto: Vikipedija

 

Mlađi "naraštaji" Koza Nostre su navodno obožavali Mesinu Denara zbog njegove harizme i nemilosrdnosti. On je zapečatio brutalnu reputaciju ubistvom svog rivala iz Trapanija i njegove tri meseca trudne devojke.

Italijanska agencija piše da je Mesina Denaro tokom bekstva uživao u orgijama sa ženama iz Palerma, i da je jednom prilikom rekao da bi mogao da napuni celo groblje svojim žrtvama.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".