Пуњено јело од свежег сира ових дана веома је популарно, а према Гугловим трендовима било је најтраженије током 2022. године у претрагама.

Прављење "Paneer Pasande" захтева ваше време и труд, али се то и те како исплати с обзиром на невероватан укус који има популарно јело.

Најтраженије јело на свету - састојци:

250 г сира
½ шоље кукурузног брашна
5 кашичица индијских орашчића, натопљених и грубо здробљених
¼ кашичице белог бибера у праху
2 кашичице сувог грожђа
2 главице лука, нарезане
8 ченова белог лука
мањи комад ђумбира
2 зелена чилија, сецкана
3 парадајза
½ шоље свеже павлака за кување
1½ кашичице коријандера у праху
мањи комад цимета
5 каранфилића
¼ цео црни бибер у зрну
2 велики црни кардамом
2 комада кардамома
1 кашичица црвеног чили праха
¼ кашичице куркуме
2 ловорова листа
¾ кашичице соли
1 шоља воде
2 кашичице сецканих листова коријандера за украшавање

"Paneer Pasanda" - припрема:

Одвојите ¼ сира тофу и оставите по страни.
Од остатка сира изрежите троугласте комаде једнаке величине.
Држите се по страни.
Згњечите ¼. сира који је остављен по страни.
Додајте суво грожђе, ¼ кашичице соли и ½ ренданог ђумбира.
Додајте ½ белог бибера у праху.
Додајте 2 кашичице здробљених индијских орашчића.
Добро промешати.
Сада ставите ову мешавину између троугластих кришки свежег сира направљених раније.
Додајте кукурузно брашно у посуду заједно са ¼ кашичице соли.
Додајте мало топле воде и направите густу пасту, довољно густу да у потпуности покрије кришке младог сира.
Раније направљене сендвиче умочите у тесто од кукурузног брашна и пржите у врелом уљу док не порумене.
Исцедите на тањир обложен папирним убрусом или марамицом.
Држите се по страни.

За сос:

Додајте 2 кашичице воде у преостале 3 кашичице здробљених индијских орашчића.
Држите се по страни.
У тигању загрејте 2 кашике уља и плитко пропржите кришке лука док не порумене.
Исцедите на тањир обложен папирним убрусом или марамицом.
Држите по страни и охладите.
Парадајз исеците на четири четвртине и плитко их пржите док не омекшају.
Оставите са стране да се охлади.
(Плитко пржење лука и парадајза даје јелу јединствен укус.)
Измрвите пржени лук, преостали ђумбир и бели лук у фину пасту.
Одвојено, самељите парадајз у фину пасту.
Загрејте 1 кашику уља у шерпи.
Додајте ловоров лист, црни кардамом, зелени кардамом, каранфилић, црни бибер у зрну и цимет.
Пеците 30 секунди.
Додајте пасту од лука, ђумбира и белог лука и пржите на средњој ватри док не поприми златно смеђу боју.
Затим додајте парадајз пасту.
Додајте сецкани зелени чили и кувајте један минут.
Додајте коријандер у праху, куркуму, црвени чили прах, бели бибер у праху, со.
Доведите до кључања.
Додајте преосталу пасту од индијских орашчића и крему.
Добро промешати.
Додајте 1 шољу воде и кувајте још 5 минута на средњој ватри.
Додајте пржене кришке младог сира и проверите да ли су добро прекривене сосом.
Украсите сецканим листовима коријандера.
Послужите топло.

(трпеза.ало.рс)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".