Punjeno jelo od svežeg sira ovih dana veoma je popularno, a prema Guglovim trendovima bilo je najtraženije tokom 2022. godine u pretragama.

Pravljenje "Paneer Pasande" zahteva vaše vreme i trud, ali se to i te kako isplati s obzirom na neverovatan ukus koji ima popularno jelo.

Najtraženije jelo na svetu - sastojci:

250 g sira
½ šolje kukuruznog brašna
5 kašičica indijskih oraščića, natopljenih i grubo zdrobljenih
¼ kašičice belog bibera u prahu
2 kašičice suvog grožđa
2 glavice luka, narezane
8 čenova belog luka
manji komad đumbira
2 zelena čilija, seckana
3 paradajza
½ šolje sveže pavlaka za kuvanje
1½ kašičice korijandera u prahu
manji komad cimeta
5 karanfilića
¼ ceo crni biber u zrnu
2 veliki crni kardamom
2 komada kardamoma
1 kašičica crvenog čili praha
¼ kašičice kurkume
2 lovorova lista
¾ kašičice soli
1 šolja vode
2 kašičice seckanih listova korijandera za ukrašavanje

"Paneer Pasanda" - priprema:

Odvojite ¼ sira tofu i ostavite po strani.
Od ostatka sira izrežite trouglaste komade jednake veličine.
Držite se po strani.
Zgnječite ¼. sira koji je ostavljen po strani.
Dodajte suvo grožđe, ¼ kašičice soli i ½ rendanog đumbira.
Dodajte ½ belog bibera u prahu.
Dodajte 2 kašičice zdrobljenih indijskih oraščića.
Dobro promešati.
Sada stavite ovu mešavinu između trouglastih kriški svežeg sira napravljenih ranije.
Dodajte kukuruzno brašno u posudu zajedno sa ¼ kašičice soli.
Dodajte malo tople vode i napravite gustu pastu, dovoljno gustu da u potpunosti pokrije kriške mladog sira.
Ranije napravljene sendviče umočite u testo od kukuruznog brašna i pržite u vrelom ulju dok ne porumene.
Iscedite na tanjir obložen papirnim ubrusom ili maramicom.
Držite se po strani.

Za sos:

Dodajte 2 kašičice vode u preostale 3 kašičice zdrobljenih indijskih oraščića.
Držite se po strani.
U tiganju zagrejte 2 kašike ulja i plitko propržite kriške luka dok ne porumene.
Iscedite na tanjir obložen papirnim ubrusom ili maramicom.
Držite po strani i ohladite.
Paradajz isecite na četiri četvrtine i plitko ih pržite dok ne omekšaju.
Ostavite sa strane da se ohladi.
(Plitko prženje luka i paradajza daje jelu jedinstven ukus.)
Izmrvite prženi luk, preostali đumbir i beli luk u finu pastu.
Odvojeno, sameljite paradajz u finu pastu.
Zagrejte 1 kašiku ulja u šerpi.
Dodajte lovorov list, crni kardamom, zeleni kardamom, karanfilić, crni biber u zrnu i cimet.
Pecite 30 sekundi.
Dodajte pastu od luka, đumbira i belog luka i pržite na srednjoj vatri dok ne poprimi zlatno smeđu boju.
Zatim dodajte paradajz pastu.
Dodajte seckani zeleni čili i kuvajte jedan minut.
Dodajte korijander u prahu, kurkumu, crveni čili prah, beli biber u prahu, so.
Dovedite do ključanja.
Dodajte preostalu pastu od indijskih oraščića i kremu.
Dobro promešati.
Dodajte 1 šolju vode i kuvajte još 5 minuta na srednjoj vatri.
Dodajte pržene kriške mladog sira i proverite da li su dobro prekrivene sosom.
Ukrasite seckanim listovima korijandera.
Poslužite toplo.

(trpeza.alo.rs)

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".