Ноћас је почео Аустралијан опен, први сезонски гренд слем турнир, а тениска публика је већ имала прилику да види неке стварно необичне ситуације. 

Након несвакидашње сцене на мечу између Мари Боузкове и Бјанке Андрееску, на ком је Бјанка вриснула и тако омела своју противницу, публика у Аустралији је имала прилику да види можда и најбизарнију одевну комбинацију икада виђену на тениским турнирима. 

У оквиру првог кола отвореног првенства Аустралије рано јутрос Француз Франсис Тијафо који победио Немца Данијел Алтмајер са 3:1.

Ипак, резултат меча пао је у други план због необичног стајлнига француског тенисера. Поставља се питање шта је тачно обукао седамнаести тенисер света, а чини се да је најбољи опис "милитари" мајица разних боја у психоделичном стилу.

Фото: Танјуг/АП

 

Навијачи су на друштвеним мрежама изразили своје чуђење, а неки су и били брутални у својим коментарима. 

- Ово је чист доказ да атрактивна особа попут Тијафоа може да носи одећу која изгледа као кеса за смеће коју су раскопали ракуни и да опет изгледа добро. Ово је можда и најгора опрема у тенису икада - гласио је један твит. 

Фото: Танјуг/АП

 

Оно што је битно јесте чињеница да необична одевна комбинација није омела младог француског тенисера и да је он успешно стартовао на првом гренд слему у сезони. 

Фото: Танјуг/АП

 

У другом колу отвореног првенства Аустралије, Тијафо се састаје са кинеским тенисером Шангом који се налази на 194. месту на АТП листи.

Од српских тенисера, на отвореном првенству Аустралије свој меч играо је само Душан Лајовић, који је у првом колу поражен од Канађанина Дениса Шаповалова са 4:6, 6:4, 4:6, 1:6. 

Сутра ће на терен изаћи прво Миомир Кецмановић и Филип Крајиновић који своје мечеве играју од 02:15 часова по нашем времену, а онда и најбољи српски тенисер и деветоструки освајач овог турнира Новак Ђоковић који ће од 10.15 одмерити снаге са 75. тенисером света Робертом Карбаљес Баеном.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".