Наиме, у понедељак ујутру током меча првог кола између Чехиње Мари Боузкове и Канађанке Бјанке Андрееску догодила се необична ситуација.

При резултату 1:0 у сетовима, 4:3 за Бјанку, Боузкова је сервирала, а на семафору је стајало 30:30. Чехиња је контролисала тај поен, али је Канађанка у једном тренутку испустила крик којим је пореметила противницу.

Након тога, дошла је до брејк шансе коју је Бјанка искористила и на крају добила сет са 6:4, а самим тим и меч.

Фото: Танјуг/АП

 

Боузкова је била љута због оваквог губитка поена и одмах је протестовала код судије. 

- Она вришти током поена - рекла је Боузкова, док је Канађанка поручила да јој је жао.

На изненађење многих, судија није одлучила да се поен понови јер је сматрала да је у питању природна реакција, а не неспортски потез од стране Бјанке Андрееску.

Ово је био њихов четврти међусобни сусрет и трећа победа Канађанке која ће у наредном колу Аустралијан опена одмерити снаге са шпанском тенисерком Кристином Бучом, стотом на свету.

Од српских тенисера, на отвореном првенству Аустралије свој меч играо је само Душан Лајовић, који је у првом колу поражен од Канађанина Дениса Шаповалова са 4:6, 6:4, 4:6, 1:6.

Фото: Танјуг/АП

 

Сутра ће на терен изаћи прво Миомир Кецмановић и Филип Крајиновић који своје мечеве играју од 02:15 часова по нашем времену, а онда и најбољи српски тенисер и деветоструки освајач овог турнира Новак Ђоковић који ће од 10.15 одмерити снаге са 75. тенисером света Робертом Карбаљес Баеном.

Фото: Профимедиа

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".