Naime, u ponedeljak ujutru tokom meča prvog kola između Čehinje Mari Bouzkove i Kanađanke Bjanke Andreesku dogodila se neobična situacija.

Pri rezultatu 1:0 u setovima, 4:3 za Bjanku, Bouzkova je servirala, a na semaforu je stajalo 30:30. Čehinja je kontrolisala taj poen, ali je Kanađanka u jednom trenutku ispustila krik kojim je poremetila protivnicu.

Nakon toga, došla je do brejk šanse koju je Bjanka iskoristila i na kraju dobila set sa 6:4, a samim tim i meč.

Foto: Tanjug/AP

 

Bouzkova je bila ljuta zbog ovakvog gubitka poena i odmah je protestovala kod sudije. 

- Ona vrišti tokom poena - rekla je Bouzkova, dok je Kanađanka poručila da joj je žao.

Na iznenađenje mnogih, sudija nije odlučila da se poen ponovi jer je smatrala da je u pitanju prirodna reakcija, a ne nesportski potez od strane Bjanke Andreesku.

Ovo je bio njihov četvrti međusobni susret i treća pobeda Kanađanke koja će u narednom kolu Australijan opena odmeriti snage sa španskom teniserkom Kristinom Bučom, stotom na svetu.

Od srpskih tenisera, na otvorenom prvenstvu Australije svoj meč igrao je samo Dušan Lajović, koji je u prvom kolu poražen od Kanađanina Denisa Šapovalova sa 4:6, 6:4, 4:6, 1:6.

Foto: Tanjug/AP

 

Sutra će na teren izaći prvo Miomir Kecmanović i Filip Krajinović koji svoje mečeve igraju od 02:15 časova po našem vremenu, a onda i najbolji srpski teniser i devetostruki osvajač ovog turnira Novak Đoković koji će od 10.15 odmeriti snage sa 75. teniserom sveta Robertom Karbaljes Baenom.

Foto: Profimedia

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".