Noćas je počeo Australijan open, prvi sezonski grend slem turnir, a teniska publika je već imala priliku da vidi neke stvarno neobične situacije. 

Nakon nesvakidašnje scene na meču između Mari Bouzkove i Bjanke Andreesku, na kom je Bjanka vrisnula i tako omela svoju protivnicu, publika u Australiji je imala priliku da vidi možda i najbizarniju odevnu kombinaciju ikada viđenu na teniskim turnirima. 

U okviru prvog kola otvorenog prvenstva Australije rano jutros Francuz Fransis Tijafo koji pobedio Nemca Danijel Altmajer sa 3:1.

Ipak, rezultat meča pao je u drugi plan zbog neobičnog stajlniga francuskog tenisera. Postavlja se pitanje šta je tačno obukao sedamnaesti teniser sveta, a čini se da je najbolji opis "militari" majica raznih boja u psihodeličnom stilu.

Foto: Tanjug/AP

 

Navijači su na društvenim mrežama izrazili svoje čuđenje, a neki su i bili brutalni u svojim komentarima. 

- Ovo je čist dokaz da atraktivna osoba poput Tijafoa može da nosi odeću koja izgleda kao kesa za smeće koju su raskopali rakuni i da opet izgleda dobro. Ovo je možda i najgora oprema u tenisu ikada - glasio je jedan tvit. 

Foto: Tanjug/AP

 

Ono što je bitno jeste činjenica da neobična odevna kombinacija nije omela mladog francuskog tenisera i da je on uspešno startovao na prvom grend slemu u sezoni. 

Foto: Tanjug/AP

 

U drugom kolu otvorenog prvenstva Australije, Tijafo se sastaje sa kineskim teniserom Šangom koji se nalazi na 194. mestu na ATP listi.

Od srpskih tenisera, na otvorenom prvenstvu Australije svoj meč igrao je samo Dušan Lajović, koji je u prvom kolu poražen od Kanađanina Denisa Šapovalova sa 4:6, 6:4, 4:6, 1:6. 

Sutra će na teren izaći prvo Miomir Kecmanović i Filip Krajinović koji svoje mečeve igraju od 02:15 časova po našem vremenu, a onda i najbolji srpski teniser i devetostruki osvajač ovog turnira Novak Đoković koji će od 10.15 odmeriti snage sa 75. teniserom sveta Robertom Karbaljes Baenom.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".