Човек који је шетао сеоским подручјем у Велсу тврди да је на неколико метара раздаљине од себе угледао велику црну мачку како вреба овце, преноси Дејли мејл

Гетин, како се представио овај мушкарац на порталу за праћење великих мачака Пума Wатцх Нортх Wалес, пролазио је поред локалне кафане када је, како тврди, видео мистериозну звер са дугим репом коју је усликао. Он је објавио фотографије животиње и описао је сусрет са њом. 

Како каже, није сигуран да ли је ова мистериозна животиња пума или пантер. 

– Угледао сам велику црну пуму или пантера у пољу иза паба. Животиња је вребала групу оваца, чучећи ниско у трави док се прикрадала све ближе и ближе. Нисам могао да верујем својим очима. Никада раније нисам видео велику мачку у стварном животу, а камоли у пољу оваца – објаснио је он.

 

 

Овај Велшанин каже и да је животињу било тешко видети јер је дан био облачан и није било пуно светла. Ипак, како каже, успео је да разазна елегантну и моћну силуету док је ходала по ливади.

– Био је то импресиван призор, чудно и неочекивано искуство, које ћу дуго памтити. Извадио сам телефон и фотографисао, прво сам само хтео да зумирам и покушам да схватим шта су моје очи виделе. Онда када сам подигао поглед након покушаја да зумирам другу фотографију, мачка је потпуно нестала из вида – присећа се Гетин.

Фото: Јутјуб принтскрин/National Geographic UK

 

Интересантно је да ово није прва велика дивља мачка која је примећена у Велсу ове године, а о томе говори и чињеница да постоји специјални сајт посвећен само томе. 

Ова ситуација неодољиво подсећа на наш случај са црним пантером који наводно лута око Апатина. 

Фото: Инстаграм/принтскрин

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".