Čovek koji je šetao seoskim područjem u Velsu tvrdi da je na nekoliko metara razdaljine od sebe ugledao veliku crnu mačku kako vreba ovce, prenosi Dejli mejl

Getin, kako se predstavio ovaj muškarac na portalu za praćenje velikih mačaka Puma Watch North Wales, prolazio je pored lokalne kafane kada je, kako tvrdi, video misterioznu zver sa dugim repom koju je uslikao. On je objavio fotografije životinje i opisao je susret sa njom. 

Kako kaže, nije siguran da li je ova misteriozna životinja puma ili panter. 

– Ugledao sam veliku crnu pumu ili pantera u polju iza paba. Životinja je vrebala grupu ovaca, čučeći nisko u travi dok se prikradala sve bliže i bliže. Nisam mogao da verujem svojim očima. Nikada ranije nisam video veliku mačku u stvarnom životu, a kamoli u polju ovaca – objasnio je on.

 

 

Ovaj Velšanin kaže i da je životinju bilo teško videti jer je dan bio oblačan i nije bilo puno svetla. Ipak, kako kaže, uspeo je da razazna elegantnu i moćnu siluetu dok je hodala po livadi.

– Bio je to impresivan prizor, čudno i neočekivano iskustvo, koje ću dugo pamtiti. Izvadio sam telefon i fotografisao, prvo sam samo hteo da zumiram i pokušam da shvatim šta su moje oči videle. Onda kada sam podigao pogled nakon pokušaja da zumiram drugu fotografiju, mačka je potpuno nestala iz vida – priseća se Getin.

Foto: Jutjub printskrin/National Geographic UK

 

Interesantno je da ovo nije prva velika divlja mačka koja je primećena u Velsu ove godine, a o tome govori i činjenica da postoji specijalni sajt posvećen samo tome. 

Ova situacija neodoljivo podseća na naš slučaj sa crnim panterom koji navodno luta oko Apatina. 

Foto: Instagram/printskrin

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".