Шпанци, који наступају у знатно подмлађеном саставу, фуриозно су започели првенство и декласирали су Костарику резултатом 7:0. Један од стрелаца на овом мечу био је и Гави, суперталентовани везиста Барселоне. Он је погодио за 5:0, а био је стартер и на преостале две утакмице групне фазе против селекција Немачке и Јапана. 

Овај млади везиста има свега 18 година, а већ се сматра једним од најбољих на својој позицији, те не изненађује чињеница да је проглашен за најбољег младог играча света ове године. 

Фото: Photo/Francisco Seco

 

Осим одличних партија на терену, за Гавија се веже интересантан приватни живот. Како пишу шпански медији, за младог везњака Барселоне заинтересовала се, ни мање, ни више, него шпанска принцеза Леонор.

Принцеза Леонор је најстарија ћерка шпанског краља Фелипеа VI, и годину дана је млађа од звезде Барселоне. Формално је позната као принцеза од Астурије и престолонаследница је, с обзиром на то да је прворођено дете краља Фелипеа и краљице Летиције.

Фото: Профимедиа

 

Њен отац, краљ Фелипе VI, присуствовао је мечу Шпанија - Костарика, а, према писању страних медија, након утакмице се срео са Гавијем, коме је рекао да га његова ћерка "воли". Млади фудбалер је шмекерски одговорио на то и послао јој је свој потписани дрес.

Наводно, принцеза Леонор је толико одушевљена овим 18-годишњаком да је њен школски ормарић пун његових слика, пише "Фоотбалл Еспана". 

Ипак, постоји мали проблем у овој симпатичној љубавној причи. Уколико се деси да се млади фудбалер и шпанска принцеза у будућности заиста споје и венчају, шпански везњак би вероватно мора да престане да професионално игра фудбал. Разлог за то су разноразна правила и обичаји краљевске породице који укључују много формалних активности и питање је да ли би у таквим околностима Гави имао времена за тренинге и утакмице. 

Фото: Профимедиа

 

У шпанској јавности Гави је већ понео надимак "принц", а постоје и спекулације о њиховој наводној вези. 

Гави је рођен 2004. године, а његово пуно име је Пабло Мартин Паез Гавира. Прошао је омладинску школу Бетиса и Барселоне, а од прошле године је у првом тиму клуба са Камп ноа. За сада је одиграо 19 мечева за овај клуб, а два пута се уписао у листу стрелаца. Од 2018. године је репрезентативац Шпаније, а најпре је наступао за селекцију до 15 година. За А тим шпанске репрезентације одиграо је четири утакмице.

Фото: AP Photo/Pavel Golovkin

 

Принцеза Леонор је рођена 2005. године и прва је у линији наследства шпанског престола. Према Уставу Краљевине Шпаније из 1978, након што је њен отац ступио на престо, 19. јуна 2014, она је постала пресумптивна наследница престола Шпаније. Уколико краљица Летиција не роди сина, Леонор ће постати трећа владајућа краљица Шпаније, после Хуане I и Изабеле II.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".