Репрезентација Јужне Кореје једно је од пријатнијих изненађења на овогодишњем Светском првенству у Катару. 

Јужнокорејски репрезентативци направили су прави подвиг победивши Португал у последњем колу групе "Х". Азијска селекција успела је да избори друго место у групи у којој су се налазиле фаворизоване екипе Португала, Уругваја и Гане. 

Прва звезда тима је свакако нападач Тотенхема Сон Хјунг-мин, али пажњу светске јавности привукао је други фубалер. Наиме, млади нападач Чо Гу-сунг дао је два гола против селекције Гане и освојио је срца навијачица широм света. 

Како пише британски Дејли мејл, Чо је постао толико познат да је морао да искључи свој мобилни телефон због бројних порука и обавештења које су му стизале. 

Фото: Танјуг/АП

 

О популарности овог 24-годишњака говори и чињеница да га је пре утакмице са Ганом на Инстаграм профилу пратило око 20.000 хиљада људи. Међутим, након запажене партије, млади Корејац је за кратко време добио преко 2.300.000 пратилаца на овој друштвеној мрежи. 

Жене су одушевљене његовим изгледом, а мушкарцима се свиђа начин на који игра фудбал. Несумњиво је да је млади Корејац сада једна од главних звезда на Светском првенству. 

Снимак на којем Чо седи на клупи за резервне играче до сада је погледало преко 8.4 милиона људи на друштвеној мрежи Твитер.

Поред тога, млади јужнокорејски нападач је хит и на ТикТоку, где га претражују милиони људи, а корејски медији му након овога прогнозирају бројне пословне прилике у манекенству, глуми, певању и рекламама.

Информације о приватном животу овог младог фудбалера су непознате, али шушка се да има девојку, иако није службено потврђено.

Селекција Јужне Кореје састаје се вечерас од 20.00 часова са Бразилом у оквиру осмине финала Мундијала у Катару. Остаје да се види да ли Јужна Кореја може до новог изненађења, а млади Чо до новог поготка. 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".