Пред "орловима" је учешће у квалификацијама за Европско првенство, где прижељкујемо да се нађемо први пут од 2000. године.

Хладне главе, дан по слетању у Београд селектор Драган Стојковић је сазвао конференцију за медије у просторијама ФСС у Старој Пазови како би одговарао на сва питања која занимају Србију.

Стојковић је истакао да је здравствени билтен у екипи био јако лош пред одлазак у Катар и да је зато био натмуренији него обично. Знао је да ће бити тешко да се било шта уради, али није хтео да са списка скида играче који су терет квалификација изнели на својим плећима.

Да ли је Стојковић у Катару био исти онај као пре СП, пун харизме, било је прво питање за селектора?

- Одлична констатација, то нисам био ја тамо. Знајући здравствени билтен кључних играча, најважнијих карика, њихово стање је било такво да тешко могу и да играју, али не би било фер не водити их у Катар, из тог разлога нисам био тај, јер сам знао да ће бити јако тешко проћи групу са ровитим играчима - рекао је он.

Фото: РТС принтскрин

 

Да ли је неко утицао на списак играча, пошто кажете да су кључни играчи били повређени, могли сте да позовете неке друге играче?

- Изјаве да смо спремни, то се говори јер и странци читају. Не смемо да кажемо да смо повређени, то би по многима значио неки алиби. Зато смо хтели позитивну енергију да сачувамо, надајући се да ће се повреде превазићи до почетка Мундијала. Међутим, било је немогуће да се играчи тако брзо опораве. Бразил представља силу, знало се да ћемо се борити са Камеруном и Швајцарском. Све смо имали у својим рукама против Камеруна, нажалост то нисмо искористили и то остаје за анализу зашто је то тако. Да смо здравствено били спремни, слика би била тотално другачија - истакао је Стојковић у даху и додао:

- Што се тиче утицаја и прављења списка, први пут се ово десило у Србији, да нико, али нико није утицао на мој списак. Ја сам одговоран човек, и не бих никад дозволио да неко утиче на списак. Знамо сви да овде утичу спољни фактори, али то сада није био случај  - рекао је Стојковић

Фото: РТС принтскрин

 

 

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".