Фудбалска репрезентација Србије допутовала је назад у Београд након испадања у групној фази Светског првенства у Катару. 

У последњој утакмици у групи "Г", селекцију Србије надиграла је Швајцарска и на тај начин срушила снове српске публике о евентуалном великом успеху на првенству света. 

Иако је тај меч одигран пре неколико дана и даље је тема број један у српској јавности. Као и пре четири године и утакмице на Мундијалу у Русији, и ових дана је главна тема Гранит Џака, швајцарски репрезентативац албанског порекла. 

Џака је на терену био најгласнији у провоцирању српских фудбалера, а мало је фалило да се вербални окршаји претворе у озбиљнију тучу. Џака се хватао за међуножје, а онда и псовао мајке српским фудбалерима.

Фото: Танјуг

 

Неколико "орлова" желело је да се обрачуна са њим, пре свих Никола Миленковић, голман Србије Вања Милинковић-Савић, али и најбољи стрелац репрезентација Александар Митровић. 

Фото: Танјуг

 

На крају утакмице, швајцарски репрезентативац додатно је подгрејао тензије када се појавио са дресом са натписом Јашари на леђима, што је српска јавност схватила као озбиљну провокацију и асоцијацију на Адема Јашарија, терористу и вођу тзв. Ослободилачке војске Косова.

Фото: ЕПА

 

И то није све. Џака се поново огласио, овај пут на друштвеним мрежама. Он је на свом Инстаграм профилу објавио фотографију уз поруку "Пиши своју причу".

- Они који се најбоље фокусирају су релативно имуни на емоционалне турбуленције - филозофски је написао Џака алудирајући на недавни дуел са репрезентацијом Србије. 

 

 

Швајцарска се, заједно са Бразилом, пласирала у наредну фазу такмичења и утакмицу осмине финала игра у уторак од 20.00 часова против селекције Португала предвођене Кристијаном Роналдом. 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".