Fudbalska reprezentacija Srbije doputovala je nazad u Beograd nakon ispadanja u grupnoj fazi Svetskog prvenstva u Kataru. 

U poslednjoj utakmici u grupi "G", selekciju Srbije nadigrala je Švajcarska i na taj način srušila snove srpske publike o eventualnom velikom uspehu na prvenstvu sveta. 

Iako je taj meč odigran pre nekoliko dana i dalje je tema broj jedan u srpskoj javnosti. Kao i pre četiri godine i utakmice na Mundijalu u Rusiji, i ovih dana je glavna tema Granit DŽaka, švajcarski reprezentativac albanskog porekla. 

DŽaka je na terenu bio najglasniji u provociranju srpskih fudbalera, a malo je falilo da se verbalni okršaji pretvore u ozbiljniju tuču. DŽaka se hvatao za međunožje, a onda i psovao majke srpskim fudbalerima.

Foto: Tanjug

 

Nekoliko "orlova" želelo je da se obračuna sa njim, pre svih Nikola Milenković, golman Srbije Vanja Milinković-Savić, ali i najbolji strelac reprezentacija Aleksandar Mitrović. 

Foto: Tanjug

 

Na kraju utakmice, švajcarski reprezentativac dodatno je podgrejao tenzije kada se pojavio sa dresom sa natpisom Jašari na leđima, što je srpska javnost shvatila kao ozbiljnu provokaciju i asocijaciju na Adema Jašarija, teroristu i vođu tzv. Oslobodilačke vojske Kosova.

Foto: EPA

 

I to nije sve. DŽaka se ponovo oglasio, ovaj put na društvenim mrežama. On je na svom Instagram profilu objavio fotografiju uz poruku "Piši svoju priču".

- Oni koji se najbolje fokusiraju su relativno imuni na emocionalne turbulencije - filozofski je napisao DŽaka aludirajući na nedavni duel sa reprezentacijom Srbije. 

 

 

Švajcarska se, zajedno sa Brazilom, plasirala u narednu fazu takmičenja i utakmicu osmine finala igra u utorak od 20.00 časova protiv selekcije Portugala predvođene Kristijanom Ronaldom. 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".