Више јавно тужилаштво у Крушевцу упутило је захтев суду за покретање припремног поступка против двојице малолетника због инцидента у школи у Трстенику 9. новембра, када је професорка енглеског језика М.С, пала на под пошто су јој ученици измакли столицу.

Тужилаштво је захтев поднело против Н.Ж. (17) из Г.Рибника и И.К. (16) из Рујишника, док се против трећег М.М. иначе пунолетног, поступак покреће пред стварно и месно надлежним Основним тужилаштвом у Трстенику.

Тужилаштво у саопштењу наводи да због осетљивости поступка и заштите права свих учесника у поступку нису у могућности да јавно изнесу предлоге које су упутили суду у предметном захтеву.

Наводе и да ће се по завршетку ове фазе поступка обратити саопштењем.

Подсетимо, средином новебра појавио се снимак ђака који извлаче столицу професорки, након чега она пада на под. Ученици су се томе смејали, све време снимајући телефоном.

Седница наставничког већа Техничке школе у Трстенику одржана је 23. новембра, а том приликом  једногласно је усвојен предлог да двојица ученика буду искључена из школе, док је трећи ученик поднео захтев и сам се исписао.

(24седам)

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".